Consultări România – Republica Moldova

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a avut, la Chişinău, consultări politice cu vice-ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Andrei Popov, informează Biroul de presă al Ministerului român al Afacerilor Externe.
A fost abordat ansamblul temelor de actualitate de pe agenda bilaterală. Secretarul de stat Bogdan Aurescu a subliniat nivelul excelent al relaţiei privilegiate dintre România şi Republica Moldova, reflectat atât în dinamica dialogului politico-diplomatic, cât şi în cooperarea economică, inclusiv în sfera energiei. Cei doi oficiali au evidenţiat interesul pentru aprofundarea cooperării bilaterale, prin dinamizarea dialogului la nivel sectorial şi realizarea de proiecte concrete în domenii cât mai diversificate, în vederea atingerii obiectivului strategic comun: aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Pe parcursul reuniunii de lucru, o atenţie specială a fost acordată proiectelor de interconectare a sistemelor energetice din România şi Republica Moldova, cu impact major pentru racordarea fizică a statului vecin la reţeaua europeană de infrastructură.
Secretarul de stat Bogdan Aurescu a reiterat disponibilitatea României de a sprijini concretizarea aspiraţiilor europene ale R. Moldova prin proiecte concrete relevante, precum şi de a susţine eforturile de consolidare a instituţiilor R. Moldova, în beneficiul direct al cetăţenilor.
Consultările au prilejuit, de asemenea, o trecere în revistă a principalelor dosare aflate pe agenda europeană a Republicii Moldova, cu accent pe evoluţiile înregistrate în negocierea Acordului de Asociere la UE şi a Acordului privind Crearea Zonei de Comerţ Liber Cuprinzător şi Aprofundat cu UE, dialogul pe tema liberalizării regimului de vize UE – Republica Moldova, precum şi progresele pe alte componente ale relaţiei dintre Chişinău şi Bruxelles.
Vice-ministrul Andrei Popov a mulţumit pentru sprijinul consistent acordat de România în procesul complex de aderare la UE. Cei doi demnitari au avut, în acest context, un schimb de opinii referitor la contextul regional, precum şi la dosarul transnistrean. (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Republica Moldova, România, România - R. Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.