Xi Jinping doreşte intensificarea cooperărilor militare între China şi Rusia

Preşedintele chinez, Xi Jinping, a declarat că speră ca Rusia şi China să consolideze schimburile şi cooperarea între forţele militare ale celor două ţări, transmite agenţia oficială de presă chineză XINHUA.
Preşedintele Xi, totodată şi preşedinte al Comisiei Militare Centrale a R.P. Chineze, a făcut o serie de remarci în timpul vizitei efectuate, sâmbătă, la Ministerul rus al Apărării, fiind primul şef de stat chinez care a vizitat ministerul, unde a fost întâmpinat de ministrului rus al Apărării, General Serghei Shoigu.
În timpul întâlnirii avute cu ministrul Apărării şi cu alţi generali ruşi de rang înalt, preşeditele Xi a evidenţiat propunerea preşedintelui Vladimir Putin potrivit căreia actuala vizită prezidenţială chineză în Rusia va încuraja încrederea strategică şi politică reciprocă între cele două ţări şi va stimula relaţiile de cooperare militară.
Cooperarea militară bilaterală are un loc special şi important în ansamblul relaţiilor de parteneriat strategic cuprinzător de coordonare China – Rusia, a declarat Xi, adăugând că cele două forţe armate, de-a lungul ultimilor ani, au înregistrat o schimbare şi o consolidare constantă a cooperării, în special în domeniile contactelor la nivel înalt, a schimburilor de personal de formare, a exerciţiilor comune, precum şi în domeniul tehnologiilor militare.
În condiţiile în care pacea, dezvoltarea şi cooperarea rămân ţintele de viitor, preşedintele chinez a mai arătat că situaţia internaţională este în curs de profunde schimbări, lumea se dezvoltă încă inegal, dezechilibrat, confruntându-se cu provocarea ameninţărilor tradiţionale şi non-tradiţionale, dar şi cu continua extindere a crizei în anumite zone. (…)
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.