Premierii chinez şi român s-au întâlnit la Beijing

Victor Ponta - Li Keqiang_02.-7.2013Între China şi România există o prietenie profundă, a declarat Primul ministru al R.P. Chineze, Li Keqiang, în cadrul întrevederii avute, marţi, cu primul ministru al României, Victor Ponta, la Marea Sală a Poporului din Beijing.
În cadrul discuţiilor, liderul chinez a evidenţiat relaţiile de cooperare dintre cele două ţări şi a dorit să exprime mulţumiri pentru mesajul de felicitare transmis de partea română cu ocazia desemnării sale în funcţia de prim ministru al Chinei.
La rândul său, Primul ministru român, Victor Ponta, a declarat că „este o onoare şi o plăcere să ne întâlnim şi să vă felicit pentru preluarea acestei funcţii importante. De asemenea să vă urez mult succes în importantele responsabilităţi pe care le aveţi pentru China şi pentru întreaga lume”.
Oficialul român a evidenţiat faptul că între China şi România au existat întotdeauna relaţii extrem de apropiate, extrem de calde. „Aş dori să vă transmit şi dumneavoastră, ce am transmis şi domnului preşedinte, şi anume dorinţa noii generaţii de lideri politici din România de a avea aceeaşi relaţie extraordinară pe care toate generaţiile de lideri politici chinezi şi români au avut-o în aceşti 65 de ani”.
În cadrul discuţiilor, premierul român a exprimat dorinţa de a dezvolta parteneriate economice şi culturale cu China, partea română fiind dispusă să găsească soluţiile pentru a fructifica oportunităţile oferite de forţa economiei chineze.Discutii Victor Ponta - Li Keqiang_02.-7.2013

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, EU Centrală şi de Est, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.