Premierul României primit de Preşedintele Chinei

Victor Ponta - Xi JinpingPrimul ministru al României, Victor Ponta, a fost primit, marţi dimineaţa, de preşedintele R.P. Chineze, Xi Jinping, la Marea Sală a Poporului.
Preşedintele Xi a apreciat, în mesajul său, bunele relaţii dintre cele două ţări, amintind, în acest context, vizita efectuată în România, în anul 2009, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice. Liderul chinez a exprimat totodată deschiderea Chinei pentru parteneriatele economice şi culturale, confirmând prietenia tradiţională cu poporul român. În mesajul său, preşedintele Xi Jinping a declarat că apreciază prezenţa premierului Victor Ponta în China, în fruntea delegaţiei române, fapt care denotă importanţa şi interesul pe care acesta îl acordă prieteniei şi relaţiilor pe care China le dezvoltă cu România şi cu ţările din Europa Centrală şi de Est.
La rândul său, Primul ministru Victor Ponta a apreciat şansa oferită României de către liderii R.P. Chineze de a fi prima ţară din Europa Centrală şi de Est care este primită la nivel înalt la Beijing, fapt care vine să confirme prietenia tradiţională dintre cele două ţări, pentru care trebuie să fie depuse eforturi permanente.
„După vizita pe care aţi efectuat-o în România aveţi deja foarte mulţi prieteni care vă apreciază în mod deosebit. Este o mare onoare pentru mine şi pentru delegaţia României să fim prima delegaţie a unei ţări din Europa Centrală şi de Est pe care dumneavoastră o întâlniţi după preluarea funcţiei. Vreau să cred că acest fapt reflectă prieteni şi relaţia extraordinară dintre România şi China, o relaţie care, iată, în viitor va împlini 65 de ani”, a spus Victor Ponta.
Premierul român a exprimat, de asemenea, dorinţa Guvernului de la Bucureşti de a creşte nivelul cooperărilor în domeniile economic şi cultural, România dorind să fie o poartă de acces a investiţiilor chineze în Europa.Discutii Victor Ponta - Xi Jinping_02.-7.2013Text apărut şi pe JURNALUL.RO

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, EU Centrală şi de Est, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Premierul României primit de Preşedintele Chinei

 1. mariabalasaro spune:

  oare s- au fotografiat cu această ocazie?

  • Dan Tomozei spune:

   Fireşte, dar tehnica din dotare nu îmi permite să postez şi imagini din teren. Acum am rezolvat problema.
   Gânduri bune.

 2. vuschi spune:

  Super!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.