Premierul Ungariei salută investiţiile chineze în infrastructura ECE

Viktor Orban - Xi Jinping, Beijing februarie 2014Sursa: Radio China Internațional
Investiţiile şi întreprinderile chineze sunt binevenite să participe la construcţia infrastructurii din Europa Centrală şi de Est, a declarat, joi, premierul Ungariei, Viktor Orban, la Academia Chineză de Ştiinţe Sociale.
În discursul său, premierul maghiar a pus accent pe dezvoltarea economiei mondiale şi a celei europene, în urma crizei economice, susţinând că ţările din Europa Centrală şi de Est vor deveni o nouă forţă motrice a dezvoltării economiei europene. În aceste condiţii, sunt binevenite investiţiile şi întreprinderile chineze în construcţia de căi ferate, şosele şi alte proiecte de infrastructură.
Premierul Viktor Orban se află, de marţi, în vizită oficială în China, la invitaţia premierului Li Keqiang. Cei doi şefi de guvern au purtat convorbiri şi au fost prezenţi, miercuri, la ceremonia de semnare a unor acorduri de cooperare între cele două ţări.
În cadrul întâlnirii avute cu președintele Chinei, Xi Jinping, Viktor Orban a arătat că marile realizări obţinute de China au dovedit că fiecare ţară trebuie să aleagă propria cale de dezvoltare, în conformitate cu situaţia proprie. Ungaria se pronunţă pentru multipolarizarea mondială şi doreşte să intensifice cooperarea pragmatică cu China.
În mesajul său, Viktor Orban a prezentat actuala situaţie economică şi socială din UE şi procesul de integrare europeană, remarcând că Ungaria este dispusă să joace un rol activ în impulsionarea colaborării dintre China şi ţările din Europa Centrală şi de Est.
Foto: Xinhua

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.