Președintele Chinei va efectua o vizită în Europa

Vizita președintelui chinez, Xi Jinping, în Europa, la sfârșitul acestei luni, va deschide un nou capitol în istoria relațiilor China – Europa, a declarat, sâmbătă, ministrul chinez al Afacerilor Externe, Wang Yi, fără însă a preciza țările incluse în agendă.

Potrivit agenției de presă XINHUA, Wang a declarat că China și Europa vor lucra intens pentru a alinia strategiile de dezvoltare, cele două părți urmând să consolideze cooperarea win-win în domeniile prioritare cum ar fi știința și inovația tehnologică, energia și conservarea mediului, noul tip de urbanizare, conectivitate și în schimbul interuman, la nivel cultural.
„Sperăm, de asemenea, să fie accelerate negocierile în vederea unui acord de investiții UE – China, în vederea viitoarelor acorduri de liber schimb între China și Europa”, a declarat Wang.
Ministrul chinez de Externe a adăugat că China va întări comunicarea strategică cu omologii europeni, în afacerile internaționale, și va coopera cu Europa pentru a promova democrația în relațiile internaționale, în cadrul unei lumi multipolarare.
Potrivit lui Wang Yi, în acest an, Europa are un loc prioritar pe agenda diplomatică a Chinei, cooperarea fiind cuvântul cheie în relațiile dintre China și Europa, două mari puteri, civilizații și piețe ale lumii. „Cooperarea dintre China și Europa vor face lumea un loc mai sigur, mai echilibrat și mai bun”, a mai declarat ministrul chinez de externe.
Wang Yi a mai anunțat că, în acest an, prim-ministrul chinez Li Keqiang va efectua o vizită în Africa.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Președintele Chinei va efectua o vizită în Europa

  1. Vasile Crisan spune:

    LA NOI CINE SA IL PRIMEASCA ???

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.