China relaxează politica privind „cartea verde”

Sursa: Radio China Internațional
China are în vedere relaxarea politicilor privind „cartea verde”, prin diminuarea numărului de documente şi modificarea limitelor, fiind urmărită atragerea unui cât mai mare număr de specialişti străini.
Autorităţile chineze doresc revizuirea reglementărilor cu privire la rezidenţa permanentă a cetăţenilor străini, în sensul flexibilizării standardelor.
În cadrul revizuirii sistemului „cărţii verzi” sunt vizaţi membrii familiilor formate din cetăţeni chinezi şi cetăţeni străini care au lucrat în calitate de specialişti sau au realizat investiţii de cel puţin 500 mii USD.
Până în anul 2012, aproape 5.000 de străini au primit din partea autorităţilor chineze „cartea verde”.
Prin intermediul unui proiect de recrutare de specialişti străini, proiect cunoscut sub numele „Planul celor 1.000 de specialişti”, sau ca urmare a recomandarilor ministerelor centrale şi a guvernelor provinciale, la data de 23 mai a.c., un număr de 1.306 străini au primit drept de şedere permanentă în China.
China a lansat sistemul „cărţii verzi” în anul 2004.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.