Klaus Iohannis pentru prima dată în presa chineză, în calitate de lider PNL

Sub titlul „Dreapta românească încearcă să formeze o alianță pentru a contracara coaliția de guvernământ”, agenția oficială de presă chineză XINHUA a prezentat intențiile de fuzionare ale Partidului Național Liberal (PNL) și Partidului Democrat Liberal (PDL), al doilea și al treilea cele mai mari partide din România.
„Dorim o fuziune între cele două partide, cât mai curând posibil”, este citat pentru prima dată în presa chineză președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, după ce fostul președinte, Crin Antonescu, s-au retras din toate funcțiile de conducere deținute în partid.
Potrivit lui Iohannis, prin fuziune, PNL și PDL ar putea aduce echilibrul pe scena politică ,din punct de vedere ideologic, și poate atrage „o mare parte a electoratului”.
„Partidul a decis să continue eforturile de creare a unei mari forțe politice de centru-dreapta în România, care ar trebui să propună românilor un proiect la care să se alăture cât mai mulți români, nu doar în perspectiva alegerilor viitoare, dar, de asemenea, pentru sănătatea politicii românești”, a declarat, la rândul său, liderul PDL, Vasile Blaga, subliniind că „există un partid puternic pe stânga, Partidul Social Democrat (PSD), dar suntem încrezători că, într-un timp scurt, vom realiza o dreaptă puternică”. (…)
Liderul PDL a declarat că este sigur că fuziunea dintre cele două partide poate fi realizată înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie.
Analiștii locali susțin că fuziunea celor două partide de dreapta va genera un mare partid de centru-dreapta capabil să contracareze coaliția de guvernământ condusă de Partidul Social Democrat, de centru-stânga, care a câștigat recent alegerile pentru Parlamentul European, cu jumătate din numărul total de locurilor rezervate reprezentanților României.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.