Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu viceprim-ministrul chinez Zhang Gaoli

2 Premierului Victor Ponta - viceprim-ministrul Zhang GaoliPrim-ministrul României, Victor Ponta, s-a întâlnit, miercuri, la New York, în contextul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, cu viceprim-ministrul Consiliului de 1 Premierului Victor Ponta - viceprim-ministrul Zhang GaoliStat al R.P. Chineze, Zhang Gaoli.
În cadrul întâlnirii, cei doi lideri au abordat teme privind relațiile bilaterale dintre România și China, stadiul diferitelor proiecte și agenda de cooperare în marja aniversării celor 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și 10 ani de la stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și colaborare. În mesajul său, premierul român a urat succes vizitei pe care vicepremierul Zhang Gaoli o va efectua în România, unde va fi primit de omologul român Liviu Dragnea, vicepremier al guvernului de la București.

Zhang Gaoli va începe, joi, o vizită oficială în România, la invitația prim-vicepremierului Liviu Dragnea, aceasta fiind vizita de răspuns pe care oficialul chinez o efectuează după prezența în China a vicepremierului român, în luna martie a.c.
Liviu Dragnea - Zhang Gaoli, 24.03.2014

Întâlnirea vice-premierilor Zhang Gaoli şi Liviu Dragnea, 24 martie 2014

În cadrul discuțiilor purtate la Beijing în primăvara acestui an, vice-premierii Zhang Gaoli şi Liviu Dragnea au susţinut nevoia consolidării cooperărilor dintre China și România. Zhang Gaoli a declarat că speră ca cele două ţări să intensifice relaţiile în jurul valorii de cooperare la toate nivelurile, pentru a promova relaţiile bilaterale la un nivel superior. Cele două ţări ar trebui să consolideze comunicarea şi cooperarea în diferite domenii, inclusiv în domeniul energiei, construcţiilor de infrastructură de transport, agriculturii şi culturii, pentru a genera mai multe oportunităţi, pentru o relaţie bilaterală mai strânsă între cele două popoare, a adeclarat Zhang. Potrivit acestuia, China este dispusa sa colaboreze cu România pentru a consolida cooperarea între China şi Europa Centrală şi de Est, pentru promovarea parteneriatului strategic global între China şi Europa.

REFERINȚE >>>
România şi China promit o cooperare mai strânsă
INTERVIU | Liviu Dragnea: „China se află printre prioritățile majore ale Guvernului Ponta”
Liviu Dragnea: Relația dintre România și China are un potențial foarte mare

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din arhive, Români în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.