Ponta: Am văzut că SUA şi UE au un parteneriat cu China, am învăţat de la alţii

Ambasada Chinei din Romania, aniversare 65 aniSursa: MEDIAFAX.RO
Premierul Victor Ponta a afirmat, la Ziua Naţională a Chinei, că, de când a preluat postul de prim-ministru, a vrut să înveţe de la alţii şi a susţinut astfel un parteneriat strategic cu China, văzând că Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au un astfel de parteneriat.
„Din momentul în care am preluat funcţia de prim-ministru, în primul rând am vrut să învăţ de la alţii. Am văzut că Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au un parteneriat strategic cu China şi am spus că, dacă Statele Unite şi Uniunea Europeană au un parteneriat strategic cu China, e bine să avem şi noi. Am văzut că doamna cancelar al Germaniei, doamna Merkel, în cei aproape nouă ani de când e cancelar, în fiecare an a fost în vizită la Beijing cu o delegaţie economică şi m-am gândit că, dacă aşa face doamna cancelar, aşa trebuie să fac şi eu”, a spus Ponta, prezent la recepţia oferită de Ambasada Republicii Populare Chineze cu ocazia sărbătoririi zilei naţionale a acestei ţări şi a de 65 de ani de relaţii româno-chineze.
În noiembrie anul trecut, când România a organizat Forumul economic China-Europa Centrală şi de Est, Financial Times a scris că vizita premierului chinez în capitala României a creat îngrijorare la Bruxelles, fiind văzută ca o strategie „divide şi cucereşte”, pentru a pune presiune pe UE în disputele cu Beijingul. (…)
Textul integral AICI / Foto: Lin Huifen

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.