După trei seturi istovitoare, Simona Halep câștigă al treilea meci de simplu la China Open

Simona Halep -  Andrea Petkovic, China Open 2014 ADupă un meci la limita infarctului, dus până in extrmis: 7-6(7/4), 5-7, 7-6(7/1) Simona Halep (2 WTA) a câștigat jocul disputat în fața germancei Andrea Petkovic (17 WTA).
Jacob Steimer, oficial al China Open (CO) 2014, consemnează că „după două ore și 35 de minute, Halep a supraviețuit”, subliniind efortul la care a fost supusă jucătoarea română. „Jocul a fost cu siguranță neglijent uneori, fiecare jucătoare a luptat pentru a realiza retururi decisive. Totuși, numai 17% din serviciile celor două jucătoare au fost nereturnate. În timpul primului set, Halep a trebuit să renunțe la viteză în al doilea serviciu, sub 80 mph, pentru ca mingea să aterizeze în interiorul careului”, consemnează saitul CO 2014.
Pe durata celui de-al treilea meci de simplu de la Beijing, Halep a comis 91 de erori și a avut 33 de lovituri decisive, în timp ce Petkovic a avut 76 de erori și a avut doar 18 decisive.
Epuizată după jocul cu Petkovic, Simona Halep a renunțat la jocul de dublu amânat pentru astăzi, din cauza ploii care a afectat turneul în seara de miercuri. În aceste condiții, perechea Halep/Olaru a oferit partida dublei Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro din Spania.
Simona Halep va continua la simplu, în sferturile de finală având-o ca adversară pe sârboaica Ana Ivanovic (9 WTA), care a dispus în runda a treia cu 2-0 (3-6, 5-7), de Sabine Lisicki (Germania).

După jocul de azi, Simona Halep a decis să se retragă din turneu, ca urmare a unor probleme de ordin fizic. Iată mesajul postat de Simona pe pagina sa de Facebook: … „Astăzi însă a trebuit să iau o decizie cu mintea, nu cu inima. De aceea, după multe discuții cu fizioterapeuții, am decis să mă retrag, pentru că am dureri la picior și nu pot risca să îmi agravez starea și mai mult. Aștept cu mare drag prima mea participare la Turneul Campioanelor de la Singapore! Vă mulțumesc tuturor pentru mesaje și pentru susținere și sper să îmi fiți alături și de acum înainte!”

Simona Halep, Turneul Campioanelor Singapore 2014

REFERINȚE >>>
Simona Halep, calificată în turul trei la China Open 2014
INTERVIU – Simona Halep: „Mă bucur că am putut să aleg în viaţă să fac ceea ce îmi place”
Simona Halep, victorie în primul meci la China Open 2014Simona Halep -  Andrea Petkovic, China Open 2014 C Simona Halep -  Andrea Petkovic, China Open 2014 B

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Români în China, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.