Investitori chinezi, interesaţi de afacerile italienilor de la Enel din România

Sursa: ZIARUL FINANCIAR
Companiile chineze sunt interesate de cumpărarea activelor din România şi Slovacia pe care compania italiană Enel vrea să le vândă, pentru a-şi reduce datoria, potrivit CEO-ului Enel, Francesco Starace, transmite Reuters.
„Există companii din China interesate să cumpere atât în România, cât şi în Slovacia”, a declarat Starace.
CEO-ul Enel a precizat că State Grid Corporation of China, cea mai mare companie de stat de utilităţi din lume după venituri, s-a arătat interesată să cumpere operaţiunile de distribuţie şi vânzare din România.
În ceea ce priveşte Slovacia, Starace nu a menţionat ce firmă din China vizează preluarea participaţiei de 66% a Enel la Slovenske Elektrarne.
În schimb, companiile CEZ şi EPH din Cehia şi-au manifestat deja interesul pentru cel mai mare producător de energie din Slovacia.
Enel, care deţine o treime din piaţa distribuţiei de energie din România, vrea să vândă 64,4% din Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie, precum şi 100% din compania de servicii Enel România (deţinută prin Enel Investment Holding BV).
Compania de stat Nuclearelectrica a anunţat, în septembrie, că analizează posibilitatea de a cumpăra o parte dintre operaţiunile Enel în România, însă nu a înaintat încă nicio ofertă, decizia urmând să fie discutată de către acţionari. (…)

REFERINȚE >>>
Chinezii îşi reevaluează oferta pentru activele Enel România
Chinezii analizează discret activele Enel din România

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.