Pentru a evita să distrugă pădurea, autoritățile județului Xingshan din provincia chineză Hubei au decis să construiască un drum deasupra unor râuri. Din totalul celor 10,9 kilometri ai pasajului rutier montan care leagă localitățile Gufu de Zhaojunqiao, 4,4 kilometri sunt acoperiți cu ajutorul a două poduri construite de-a lungul și deasupra a două râuri. Sursa: China Daily
-
-
CELE MAI CITITE 24h
Apelul Academiei Române pentru IDENTITATE, SUVERANITATE ŞI UNITATE NAŢIONALĂ!
Semnatarii acestui Apel, îngrijoraţi de evoluţiile interne şi internaţionale din ultimele decenii, caracterizate printr-o continuă şi alarmantă încercare de erodare a identităţii, suveranităţii şi unităţii naţionale a României, cu multe acţiuni plasate sub semnul globalismului nivelator sau al unei exagerate „corectitudini politice”, dar şi cu multe acţiuni îndreptate direct împotriva Statului şi Poporului Român (...)
Textul integral AICISă nu vă mai fie ruşine că sunteţi români !
Celor care încă nu aţi uitat că sunteţi români, urmaşii unei civilizaţii şi ai unui neam de oameni mândri, ridicaţi-vă şi schimbaţi soarta României de azi! Îmbrăcaţi din nou cămaşa mândriei de a fi români. Ajutaţi-i pe toţi cei care au uitat cine sunt, pe toţi cei care nu au ştiut niciodată, pe toţi cei care au învăţat strâmb despre neamul şi ţara lor, că a fi român este o mândrie şi o datorie de onoare în faţa celor care au trăit şi murit pentru demnitatea şi liniştea acestui popor mereu încercat! (...) Textul integral AICI
-
COMANDĂ CARTEA AICI
_________________________ -
COMANDĂ CARTEA AICI
_________________________ -
STATUI DE DACI AICI
______________________ -
Articole recente
- DIE WELTWOCHE: Bruxellesul vrea ca „toxica” von der Leyen să demisioneze
- China a lansat cu succes misiunea spațială Shenzhou-20
- Călin Georgescu în dialog cu Tucker Carlson: „Am un vis: Libertate și demnitate pentru poporul român”
- Ion Cristoiu vs. cenzura anonimilor!
- RĂZBOIUL TARIFELOR VAMALE: CHINA și SUA aplică reciproc tarife vamale de 84%
- UE solicită sprijinul Chinei în fața tarifelor SUA
- RĂZBOIUL TARIFELOR VAMALE: Dacă SUA insistă pe propria cale, China va lupta până la capăt
- Sărbătoarea Qingming – Ziua comemorării morților în China
Categorii
- ABC – Minutul de chineză (9)
- Africa (23)
- ALEGERI 2014 (34)
- ALEGERI 2016 (12)
- ALEGERI 2019 (39)
- ALEGERI 2020 (38)
- ALEGERI 2024 (46)
- ALEGERI 2025 (19)
- Analize – Comentarii (2.670)
- ANRPC 2016 (5)
- ANRPC 2018 (7)
- ANRPC 2019 (1)
- ANRPC 2020 (7)
- ANRPC 2021 (7)
- ANRPC 2022 (4)
- ANRPC 2023 (13)
- ANRPC 2024 (9)
- ANRPC 2025 (2)
- APEC (11)
- ASEAN (44)
- Asia (472)
- Asia – Pacific (95)
- BREXIT (8)
- BRICS (56)
- Cărţile mele (58)
- China (2.928)
- CHINA-ECE (43)
- CHINA-ECE, Belgrad 2014 (3)
- CHINA-ECE, București 2013 (7)
- CHINA-ECE, Budapesta 2017 (1)
- CHINA-ECE, Riga 2016 (5)
- CHINA-ECE, Sofia 2018 (5)
- CHINA-ECE, Suzhou 2015 (4)
- CNPCC 19/2017 (8)
- Comemorare 1945-2015 (11)
- Confucius (48)
- Congresul 20 PCC (18)
- CORONAVIRUS 2020 (409)
- DAVOS (11)
- De departe … România (1.654)
- Descoperind China (262)
- Din arhive (1.291)
- Din presa chineză (1.856)
- Din presa moldovenească (90)
- Din presa românească (975)
- Dincolo de Marele Zid (13)
- Drumul Mătăsii (39)
- Eminescu în China (39)
- EU Centrală şi de Est (669)
- Europa (850)
- Europa – Asia (690)
- Fâșia Gaza (33)
- Fotografii de poveste (80)
- G20 Hangzhou (7)
- HUANGSHAN (8)
- Înţelege China (1.518)
- Interviuri (118)
- JO Beijing 2022 (14)
- Mari sinologi români (42)
- Multilateralism … în doi (702)
- OCS (29)
- Poemele mele (15)
- Problema Taiwan (216)
- Război în Gaza (23)
- Război în Ucraina (320)
- Referendum 2018 (5)
- Republica Moldova (322)
- Români în China (624)
- România (2.199)
- România – China (1.066)
- România – R. Moldova (133)
- ROMANIA-CHINA 70 (51)
- ROMANIA-CHINA 75 (45)
- Rusia (571)
- Șapte zile la Shaanxi (8)
- Sărbători chinezești (46)
- Stația Spațială a Chinei (31)
- Uniunea Economică Eurasiatică (13)
- Uniunea Europeană (684)
- Ursul Panda (18)
- Veşti din China (2.786)
- Video (49)
- ZBORUL MH370 (22)
-
Textul integral AICI
Ora acasă
Ora la Beijing
Arhive
Meta
VAD CA MULTI CAUTA NOD IN PAPURA…..sa fim seriosi ! e drept ca adevaratul motiv nu-l putem sti dar eu cred ca un drum astfel construit ofera un peisaj mai frumos,eu cred ca e si mai ieftin si mai usor de realizat,sa nu mai vorbim de posibilitatea alunecarilor de teren !!! una peste alta solutia nu e numai spectaculoasa dar si bine aleasa !!
Sint multe de spus despre CHINA! Am vazut un reportaj la TV PAPRIKA, *LOCURI NECUNOSCUTE*, cu ANTHONY BOURDAIN, dar banuiesc ca nu s-a uitat nimeni. Cred ca si la ei sint probleme ca peste tot, dar de un lucru sint sigur:le merge mintea. In special muzica, e extraordinara! Privitor la material, cred ca au facut acel drum prin prisma ecologiei. Vorbeam cu un tip din China, facea mobilier pentru gradina, zicea ca chinezii apreciaza oamenii inteligenti, si chiar mi-a facut propunerea sa vin sa lucrez in China, zis ca sint binevenit oricind, eu lucrind in electronica. Am vazut orase unde se merge masiv pe biciclete, eu insumi folosesc DOAR bicicleta. Si intentionez sa am o sotie din CHINA , dar nu sa ma mut acolo. Sint multe de zis despre CHINA, DAR SINT SIGUR CA OAMENII DE ACOLO SINT OPEN MIND.
ecologia este ultimul lucru la care se gandesc chinezii…motivul real dece acel drum a fost construit pe apa a fost din cauza solului instabil de pe versant o problema generala pentru majoritatea drumurilor din china unde se confrunta cu foarte multe alunecari de teren, in acea zona inginerii lor au considerat ca e mai putin costisitor sa il faca din prima pe apa decat sa il repare preiodic daca il faceau pe uscat..
am citit o multime de comentarii care arata ca am ramas circotasi:ca nu-s paduri,ca nu-s banii lor,ca vind mizerii, ca arunca gunoaiele la altii(noi le aducem de la altii iar pe-ale noastre le-aruncam pe unde ne vine !!! hai sa ne civilizam putin !!!
[…] Pentru a evita să distrugă pădurea, autoritățile județului Xingshan din provincia chineză Hubei au decis să construiască un drum deasupra unor râuri. Din totalul celor 10,9 kilometri ai pasajului rutier montan care leagă localitățile Gufu de Zhaojunqiao, 4,4 kilometri sunt acoperiți cu ajutorul a două poduri construite de-a lungul și deasupra a două râuri. Sursa: dantomozei.ro […]
daca totul se face de mantuiala in China si toti muncesc acolo doar ca sa se afle’n treaba atunci ar fi bine sa va uitati si la clipul urmator: https://www.youtube.com/watch?v=5_mTyz-wANY
vai de noi si de cei care vin in urma noastra?
Eu sunt constructor de drumuri. Aceasta este varianta cea ieftina (de-a lungul apei). Are si declivitatea (panta) cea mai redusa. Se poate face mai repede si se evita construirea de viaducte, tuneluri si mai ales alunecarile de teren cat ori cata stancarie vedem stancile mai sunt si instabile (au fisuri). Si austriecii ar fi facut la fel daca aveau vreo situatie similara.
Asa e. Costurile si timpul de constructie ar fi fost mult mai mari daca se alegea varianta terestra.. Excavari, consolidari de teren, pregatiri si mai apoi construirea propriu zisa.. Nu-i niciun motiv ecologic aici, sunt/au fost santiere in China care au distrus chiar si asezari omenesti, deci..
Pe Valea Oltului nu se poate opta pentru un proiect asemanator ?
Nu sunt constructor, deci nu mã pricep la drumuri. Am citit undeva că în China se construiesc/realizează lucruri pe care nu le cere nimeni doar casă se dea de lucru oamenilor. Cred că era un material legat de bursă referitor la ” bula chineză”, sau cam așa ceva…
http://www.thenewelegant.com/home/
Ii doare in colt pe chinezi de padure , motivele construirii autostrazii prin acel loc e pretul si faptul ca o puteau face mai usor , problema este ca daca viteza este limitata la 80 km/h cum sunt pe majoritatea autostrazilor din China au facut degeaba . Merg de multe ori pe autostrada in China in provincia Sanxi si pe langa faptul ca viteza e limitata , toate ( da toate ) sunt cu taxa . De foarte multe ori pe autostrada dintre Linxian si Taiyuan ( S50 ) sunt doar eu si din când in când camioanele cu carbune . Calitatea … lasa de dorit , peste tot vezi versanti care o iau la vale in urma terasarii , iar autostrazile necesita reparatii chiar in primele luni de la darea in exploatare . Sa nu mai spun ca drenajul de pe autostrada de multe ori lipseste cu desavarsire iar când ploua autostrada devine rau 🙂 E foarte usor sa construiesti in China orice , deoarece firmele au forta de munca multa si ieftina , pe care nu o platesc cu lunile ( le asigura cazarea si masa dar nu doriti sa stiti in ce conditii ) si care lucreaza 29 de zile pe luna 🙂 cate 10-12 ore pe zi.
Pare o idee mai bine ca la noi
Doar ca ei fac pe banii lor, iar noi tre sa luam de la big brother
Corect , doar ca daca ai fost atent ai vazut ca am scris ca muncitorii nu sunt platiti cu lunile , si furnizorii cu anii.
Cunosc o firma care nu si-a platit muncitorii de 6 luni iar pe noi furnizorii ( eu sunt angajat al furnizorului de echipamente) de 1 an , dar nu putem sa ne luptam cu ei la ei in tara ( asa ca am trecut banii la pierderi din punctul meu de vedere , firma spera ca ii va recupera in urmatoarele 3 luni). Iar faptul ca noi imprumutam de la Big Brother este vina noastra ( noi ne furam singuri caciula si ne mintim, noi ne-am distrus singuri industria , invatamantul , agricultura , sistemul de sanatate, etc ) , asaca ne meritam soarta.
Fals .. ei nu fac pe banii lor .. ei fac pe banii celor care le cumpara superbele si mirificele marfuri. Ca se pare ca deranjez daca zic mizerii chinezesti. Ex. intr-un oras fantasticele realizari in domeniul elesticelor vad lumina zilei. Daca se intampla ceva , precum actuala explozie din portul tianjing , ca sa mascheze adevarul ar fi in stare sa dea vina si pe isis. Deci daca in orasul respectiv nu s-ar mai face elastice , la naiba de nu ar dispare elasticul de pe piata. Ca in multe parti din lume datorita concurentei facute de fantasticele produse chinezesti a dus la inchiderea multor economii locale. Ca multe produse sunt doar clone , ca efectiv e furt tehnologic ca nu e calitate ce mai conteaza. Important e ca e ieftin. Normal vina e si a marilor corporatii care si-au mutat productia in china doar pentru maximizarea castigului … Evident si-au dus tehnologia acolo si s-au trezit pecum apple sa fie clonati. Cum ziceai cineva .. la etaj se face apple original la parter clonele . Deci asta sa fie idealul economic de urmat ? Asa sa fie oare ?
Lumea e indobitocita de stiri succinte, ridicol simplificatoare. Ce stii tu, ar trebui sa publici worldwide.
Sunt multe realizari ale chinezilor care ar putea sa ne inspire. Este adevarat ca stilul lor de viata este mult diferit de al nostru, dar (deocamdata) nu ne cere nimeni sa ni-l insusim (repet, deocamdata).In ceea ce priveste „distrugerea economiilor„ voi zice: cine „ne pune„ sa le cumparam marfa ? Pur si simplu ne „tenteaza„ pretul mai mic si nimeni nu se gandeste ca, dupa ce concurenta va intra in „degringolada„, vom vedea noi atunci „stil de viata chinezesc„.
De fapt, a fost mai ieftin să construiască podul pe teren uscat înainte de umplerea lacului decât să sape într’un versant abrupt cu rocă instabilă sau prea dură. Nici o legătură cu eco. Se dau unii pe la noi atotștiutori ca în bancurile de pe vremuri cu Radio Erevan.
Ai perfecta dreptate! Podurile costa mult mai putin decat o groaza de viaducte si tuneluri. Ma bucur c exista atfel de cititori, care arata realitatea jurnalistilor nedocumentati.
De ce nici un roman istet nu face autostrada Comarnic Brasov prin albia raului Prahova? Pentru ca niste unii trebuie sa ia spaga! 50% din sapaturi le-a facut apa! Si mai consolideaza si torentii!
pentru ca daca ar urma cursul albiei raului ar fi prea „ondulata” pentru a fi ceea ce defineste o autostrada pe care s-ar merge cu 100-130km/h. si sa nu uitam ca actualul DN1 traverseaza de cateva ori raul Prahova (daca ai observat, raul este cand pe stanga, cand pe dreapta drumului). deci pana la urma pe unde va trece autostrada??
si inca ceva… din pacate pt turistii care traverseaza carpatii pe acolo, sau calatoresc pe valea prahovei, se pare ca nu ar fi chiar atat de nevoie urgenta de autostrada asta daca ar exista pitesti-sibiu, care ar trebui sa fie prioritatea zero 😛
Si ca sa adaug… unde dracu ati vazut paduri pe stancile alea? eu vad doar vegetatie gen arbusti…
Păi, dă bine la eco!
Adevarul e ca trebuie sa fi doctor inginer savant ca sa-ti dai seama ca NU avea cum sa faca o sosea peste acel munte si ca e mai ieftin sa-l ocolesti cu0 un pod decat sa faci un tunel prin acel munte… WTF, nu are nimic de a face cu padurea, pur si simplu a fost mai simplu si mai ieftin sa faca un pod ocolitor…
Te-ai gandit vreo secunda ca drumul care ar fi necesitat taierea copacilor nu e vizibil in poze? Poate la 5km distanta e o zona impadurita prin care s-ar fi putut face drumul. E doar o idee.
Cum l-au facut nu este atat de important. La noi nici ala PE uscat n-ul fac.!
Sint cei mai ecologi dintoata lumea….
in munte, pe apa hai sa vedem realitatea, important e ca ei construiesc si o fac repede si bine ceeea ce la noi nu se intampla!!!
Stai liniştită că a venit amu Klaus şi face el drumu bine, ca-n „Jermania” 😀 😀
Nu vad cine stie ce padure acolo, mai degraba e stanca si trebuiau facute o multime de tuneluri.
Hmmm titlul corect este: pentru a nu distruge padurea, chinezii distrug un rau/apa. Cu siguranta padurea a fost ultima grija a constructorilor. Mai degraba panta accentuata a versantului a fost marele impediment.
Jos palaria in privinta asta! Chinezii reusesc sa contruiasca foarte rapid tuneluri in munte de un kilometru, doi, fara nicio problema. Pur si simplu adora extravaganta, le place sa epateze, sa iasa in evidenta si sa fie numarul 1 in domeniul infrastructurii in lume… si au reusit. Ceea ce vezi in metropolele lor si nu numai, te lasa fara cuvinte: autostrazi suspendate, zgarie-nori terminati in cateva luni, tuneluri si poduri peste tot de kilometri intregi.
Atata timp cat chinezii isi arunca in toata lumea mizeriile la preturi tot mai mici … (distrugand econimiile locale) normal ca au bani pentru ce te excita asa de tare. Si drumul spre tibet e o realizare care incepe sa faca figuri pentru ca calitatea nu e o notiune cunoscuta in china. Mult, prost si de aici rezultand ieftin. Cand or sa mai creasca cu un miliard chinezii sa vezi atunci. Mizerabil china polueaza un sfert . Ei si americanii polueaza 50 % din total. Jos palaria la toata dejectia chineza ??? Ioana go to china .. vezi ca deja vechi tuneluri subterane facute de frica rusilor au devenit locuinte. Sa vezi ce infrastructura acolo . O gramada de creiere albe stau ca prostii si se minuneaza ca niste cretini la ce mai fac chinezii. Creiere albe care ca niste idioti orbi nu vad cum se duce dracului industria mondiala inlocuita cu tot rahatul chinezesc.
Vă rog să vă temperați tonul, altfel, pe viitor veți fi moderat. Vă mulțumesc.
Pentru aceea cacofonie chiar imi cer scuze .. pot sa zic ca am fost mai direct in exprimare. De acord si asta. Dar in marea majoritate gandim la fel cu privire la calitatea si ce minuntaii vin din rasarit. E incorect ce am zis ? As zice ca mai mult conteaza ce nu cum.
Apreciez libertatea de opinie inclusiv la nivelul „cum” aceasta este formulată. Sunt convins că ați înțeles rugămintea mea motiv pentru care vă mulțumesc încă odată. Numai bine.
Sti cati mor pe an care lucreaza in construction?ai fost macar aropierea unui zgarie nori sa vezi ce safety lucreaza? La gramada in baraci !!!
AU construit ca era mai ieftin decat „prin padure” simplu, nu ca i-ar interesa prea mult mediul. Daca vrei poluare adevarata acolo gasesti
Ei nu merg dupa principiul: care varianta este mai ieftina, ci care varianta ia ochii lumii
. Bani au din plin, cat sa-si permita orice extravaganta.
Crede-ma, de vreun an nu prea mai au bani… actualmente bursele chinezesti sunt la pamant…
Păi dacă nu au ajuns încă austriecii la ei … le făceau ăia loc pentru șosele în doi timpi și trei mișcări !
Hai să fim serioşi! Nu ecologia e motivul.
Dacă ne uităm la stâncăriile din jur e clar că aceasta a fost soluţia cea mai ieftină. Au scăpat de dinamitări.
Dinamitarile nu sunt o problema la ei. Reusesc sa sparga muntele si sa faca tuneluri de kilometri. Mana de lucru este foarte ieftina. Au cu totul alte principii decat cei de peste ocean. Ei mai intai construiesc cartiere, chiar orase intregi, apoi aduc oameni care sa le populeze. Iar blocurile la ei, sunt facute sa reziste 10 ani, dupa care le carpesc, apoi le demoleaza si contruiesc altele in loc.
Ca pe Valea Oltului doar ca mai amplu.
Iar pe Valea Oltului s-a construit asa cu mai mult de 30 de ani in urma. Tin minte ca eram mic si treceam inca pe vechiul drum, pe la picioarele pilonilor care se construiau si imi pareau imensi!
uauuuuuuuuuuu!