Relaţiile diplomatice China-ECE aniversate la Beijing, la 65 de ani

Relaţiile diplomatice China-ECE aniversate la Beijing, la 65 de ani 2Asociaţia studenţilor chinezi reveniţi din străinătate a aniversat, vineri, 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre China şi ţările Europei Centrale şi de Est, (ECE) în cadrul unei manifestări la care au fost invitaţi diplomaţi şi absolvenţi chinezi care au studiat în ţările ECE.
Relatiile diplomatice China-ECE aniversate la Beijing, la 65 de ani 1În cadrul ceremoniei de deschidere, Wang Xiaochu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Relaţii Externe a ANRP, a evidenţiat împlinirea a 26 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Studenţilor Reveniţi din Vest şi a Asociaţiei Studenţilor Educaţi în Străinătate. „Reveniţi in China, mulţi dintre studenţi au devenit elite în domeniul politic, economic, academic, diplomatic sau cultural, personalităţi cu care ţara se mândreşte şi care au contribuit decisiv la construirea relaţiilor diplomatice dintre China şi ţările Europei”.
Evenimentul din această seară a inclus şi un spectacol susţinut de o orchestră tradiţională chinezească, având ca solişti studenţi chinezi, care au interpretat, la yangqin, piese celebre din Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria, Cehia, Albania şi România (Valurile Dunării de Ion Ivanovici).
Relaţiile diplomatice China-ECE aniversate la Beijing, la 65 de ani 4Ataşatul Cultural al Ambasadei României în R.P. Chineză, domnul Adrian Lupeanu, a declarat că „este o deosebită onoare să fim alături de veteranii chinezi, studenţi în ţările Europei Centrale şi de Est în urmă cu zeci de ani, personalităţi cu care suntem prieteni şi alături de care continuăm tradiţia relaţiilor diplomatice şi de prietenie. Suntem bucuroşi să fim alături de chinezii românologi care au făcut şi fac bine cunoscută cultura şi tradiţiile româneşti în China”.
Asociaţia Studenţilor Reveniţi din Vest şi Asociaţia Studenţilor Educaţi în Străinătate au fost înfiinţate în anul 1999 având 13 departamente. În prezent, numărul departamentelor a ajuns la peste 30, iar cel al membrilor la peste 600.
Relaţiile diplomatice China-ECE aniversate la Beijing, la 65 de ani 3

REFERINȚE >>>
România – China, 65 de ani de relații bilaterale
Recepţie aniversară – 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice China – România
COMENTARIU | România continuă să fie un brand în uriaşa piaţă chineză (I)
COMENTARIU | România continuă să fie un brand în uriaşa piaţă chineză (II)
COMENTARIU | România continuă să fie un brand în uriaşa piaţă chineză (III)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.