Scriitorului Florin Lăzărescu apreciat în China

Florin LazarescuRomanul „Amorţire” aparţinând scriitorului român Florin Lăzărescu (foto – hyperliteratura.ro) se numără printre lucrările evidenţiate de Asociaţia Chineză pentru Literatura Externe şi Editura Poporului pentru Literatură din China, în cadrul premiilor oferite de Fundaţia Taofen.

China Daily a evidenţiat opera scriitorului Florin Lăzărescu alături de autori din Rusia, Franţa, Canada şi Spania, marele premiu fiind atribuit germanului David Wagner, pentru romanul „Leben”. Acesta din urmă a devenit primul scriitor străin care câştigă un premiu în bani (10.000 USD) din partea unei asociaţii literare chineze, în cadrul unui proiect care a vizat scrieri cu tematică universală.Volumele premiate de Fundatia Taofen 2014Potrivit presei chineze, romanul „Amorţire” vorbeşte despre greutăţile unui scriitor obscur şi ale gazdei sale care suferă de Alzheimer. Ambele personaje se confruntă cu un sentiment tot mai mare de amorţeală.
În ultimii 13 ani, 74 de romane din 22 de ţări au câştigat premiul Fundaţiei Taofen înfiinţată în memoria celebrului corespondent chinez de presă şi editor chinez Zou Taofen (1895 – 1944).

Scriitorul ieşean Florin Lăzărescu (n. 1974) este autorul romanelor Ce se ştie despre ursul panda (2003), Trimisul nostru special (2005) şi al volumul de povestiri Lampa cu căciulă (2009). În 2013 a publicat la Editura Polirom romanul Amorțire. (http://www.bookaholic.ro/)

REFERINȚE >>>
Scriitori români remarcaţi în presa chineză
Literatură românească premiată în China

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.