Milionarii chinezi cumpără insule în întreaga lume

Insula din Grecia cumparata de un milionar chinezPatru insule din Fiji, Grecia, Marea Britanie şi Canada au fost scoase la licitaţie pe cea mai mare platformă chineză de cumpărături online „Taobao”, trei dintre acestea fiind vândute în 12 ore, informează China Daily. Licitaţia la care s-au înscris 48 de ofertanţi, a fost deschisă cetăţenilor chinezi care achitau o taxă de participare în valoare de 1.000 de yuani (aproximativ 500 lei).

Cu excepţia insulei din Marea Britanie, care a avut un preţ de pornire de 4 milioane yuani (două milioane lei), şi care nu a fost vândută, celelalte trei insule au fost vândute cu un preţ de pornire de doar 1 yuan (0,50 lei).

Insulele din Grecia şi Canada au fost achiziţionate de un magnat chinez din domeniul construcţiilor din provincia Yunnan, pentru care a licitat 6,2 milioane yuani (3,1 milioane lei), respectiv 1,7 milioane yuani (850 de mii de lei).
La rândul ei, insula din Fiji a fost concesionată de un om de afaceri din provincia Zhejiang, pentru 99 de ani licitând 5 milioane yuani (2,5 milioane lei).Insula din Canada cumparata de un milionar chinez

Potrivit informaţiilor furnizate de administratorii Taobao, în perioada următoare tot mai multe proprietăţi din străinătate vor fi prezentate chinezilor pentru a fi vândute la licitaţiei.
După începerea vânzărilor de proprietăţi străine, la data de 12 decembrie 2014, a fost constituită şi asociaţia proprietarilor chinezi de insule din străinătate. Lin Dong, fondatorul asociaţiei, susţine că, în ultimii ani, milionarii chinezi au manifestat un interes tot mai mare pentru achiziţia de insule străine. Aceasta în condiţiile în care insulele aparţinând China pot fi concesionate în anumite condiţii şi numai pentru 50 de ani, în timp ce majoritatea insulelor din străinătate pot fi cumpărate cu drepturi absolute.
În 2014, chinezii bogaţi au cumpărat cel puţin şapte insule în străinătate.Insula din Fiji cumparata de un milionar chinezInsula din Marea Britanie scoasa la licitatie in China

REFERNŢE >>>
Un milion de chinezi au avere de peste zece milioane de yuani
China are pentru prima dată în istorie peste 300 de miliardari
Wang Jianlin, cel mai bogat chinez
Milionarii din China ar putea reprezenta în 2015 jumătate din bogaţii primelor 10 economii ale Asiei

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.