XINHUA – Premierul României refuză să demisioneze, la solicitarea preşedintelui

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a refuzat să demisioneze, vineri, aşa cum i-a solicitat preşedintele Klaus Iohannis, subliniind că numai Parlamentul îl poate demite, transmite agenția oficială de presă chineză XINHUA. Preşedintele i-a cerut prim-ministrului să demisioneze, dupa ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruptie (DNA) au deschis o anchetă penală împotriva lui Ponta.

XINHUA - Ponta refuza sa demisioneze la cererea presedintelui„Respect poziţia sa publică, dar am fost numit de Parlament şi numai Parlamentul mă poate demite”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu preşedintele, subliniind că „cred că respectarea principiilor constituţionale este vitală pentru societatea noastră, şi în nici un caz nu o să accept ca un procuror al DNA se află deasupra Parlamentul, Guvernului şi cetăţenilor acestei ţări”.
Procurorii au deschis, vineri, o anchetă penală împotriva lui Victor Ponta sub acuzația de fals, complicitate la evaziune fiscală continuată şi spălare de bani, într-un caz de corupţie în care Ponta a asigurat consiliere juridică pentru doua companii energetice, pe când era avocat. (Textul integral AICI)

REFERINȚE >>>
XINHUA – Preşedintele României cere demisia premierului pe fondul unei urmăriri penale
XINHUA – Romanian president hopes for PM’s resignation in a day or two
XINHUA – Romanian PM refuses to resign as requested by president
XINHUA – Romanian president requests PM to resign amid criminal investigation
 CCTV/XINHUA – 罗马尼亚总理蓬塔涉腐被要求接受刑事调查

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.