Exemplul Valentin-Alexandru Jucan – CNA sau de ce România nu revine la normal

„Eu, cel puțin, nu vă voi ierta niciodată pentru modul în care ați știut să fiți cel mai capabil premier al României, cu o pregătire intelectuală rară, dar numai în folosul acoliților domniei voastre, nu și al meu, un simplu tânăr care la vremea guvernării dumneavoastră dorea să părăsească România. Așa că nu vă mai plângeți. Răbdați” – Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA. (Sursa: Agerpres)

Valentin-Alexandru JucanPrivind poziția publică a domnului Valentin-Alexandru Jucan (foto), membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), ca răspuns la o reacție legitimă a unui om batjocorit constant, putem avea o explicație pentru ce România nu își revine la starea normală. În același mod se face și justiție și administrație, și economie, tot în România: Acum sunt eu la butoane, acum eu îmi bat joc! Românii, să mai rabde. Altfel spus, câtă vreme domnul Jucan este membru CNA, românii vor trebui să suporte programele radio-tv infecte, abrutizarea telespectatorilor pe fondul promovării limbajului indecent, educarea tinerilor într-un mod abject. Asta doar pentru că domnul Jucan, pus să protejeze interesele telespectatorilor a ajuns în funcția din care își permite să refuleze trăirile tinereții: „un simplu tânăr care la vremea guvernării dumneavoastră dorea să părăsească România„. Jenant!

Pentru un astfel de răspuns public, un angajat al unui stat civilizat, cu pretenții europene, ar trebuie să fie demis, dacă nu își prezintă demisia de onoare.

Domnul Valentin-Alexandru Jucan îi răspunde fostului premier Adrian Năstase care a cerut desființarea instituției CNA câtă vreme nu este capabilă să impună decența și echilibrul în audio-vizual. Faptul că Năstase are dreptate, nu îl deranjează absolut deloc pe Jucan, un domn care consideră că poziția publică îi asigură și dreptul de a fi mitocan așa cum au fost și alții înaintea lui în funcții publice, inclusiv premierul Năstase. Dar faptul că cineva a acționat greșit, abuziv, incorect în fața legii, nu înseamnă că oricine altcineva își poate permite să acționeze similar.

Pentru faptele sale, așa cum a înțeles justiția din România, Adrian Năstase a plătit. Nimeni nu are dreptul să continue să umilească un om care și-a ispășit pedeapsa. Ceea ce face domnul Valentin-Alexandru Jucan, însă, este un abuz de funcție dublat de lipsa de responsabilitate publică și ignoranță. Dacă cel pus să arbitreze se comportă iresponsabil, pentru ce să mai avem așteptări de la jucătorii din spațiul media în acest caz. Dar situația este similară în absolut toate domeniile.

Domnule Valentin Alexandru Jucan, dincolo de respectul pe care funcția publică o revendică în numele dumneavoastră, după o astfel de reacție publică, lipsită de decență, moderație și bun simț, sunt convins că veți continua să apreciați că puteți reprezenta România, că sunteți un om care merită respect, în egală măsură cu cei pe care îi umiliți din funcții publice.

Scrisoarea lui Adrian Năstase AICI
Răspunsul lui Valentin Alexandru Jucan AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din presa românească, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.