FOTO – Concertul mașinilor eco, la Beijing

Expo Auto-Blue 2015 14Câteva zeci de autovehicule ecologice de familie și de mare capacitate sunt expuse, începând de azi, în cadrul edițiilor 2015 a Expoziției Internaționale din China a Vehicolelor Verzi și cu Energii Eficiente și a Expoziției Internaționale din China a Automobilelor cu Noi Energii și Tehnologii Aplicate – Blue-Auto China. Evenimentul organizat la China National Convention Center aflat în imediata apropiere a zonei olimpice din Beijing, reunește cele mai importante branduri auto din lume, alături de producătorii chinezi deja prezenți pe piețele mondiale de profil.

Nu mai este o noutate faptul că autoritățile chineze au demarat un amplu proiect de schimbare a parcurilor auto la nivel național, motiv pentru care vehiculele care asigură transportul în comun, fie că sunt autobuze, autocare sau mașini destinate serviciilor de taximetrie, sunt puse în mișcare de „energii verzi”. Deja la Beijing majoritatea celor câteva mii de taximetre rulează pe bază de acumulatori care asigură o autonomie cuprinsă între 200 și 600 kilometri, în funcție de producător. La aceași sistem sunt aliniate, treptat, și autobuzele din capitala chineză care asigură, alături de rețeaua de metrou și de troleibuze, mișcarea celor peste 22 de milioane de locuitori ai capitalei chineze.Expo Auto-Blue 2015 9Evenimentele programate la China National Convention Center din Beijing, reunite sub tema „Alege, acționează – Viitorul începe de acum”, se vor derula în perioada 21 – 24 octombrie, alături de expoziția auto fiind programate conferințe, forumuri și drive teste având ca temă și obiect mașinile ecologice.Expo Auto-Blue 2015 5 Expo Auto-Blue 2015 12 Expo Auto-Blue 2015 13Expo Auto-Blue 2015 1Expo Auto-Blue 2015 4Expo Auto-Blue 2015 6Expo Auto-Blue 2015 8Expo Auto-Blue 2015 10Expo Auto-Blue 2015 15Expo Auto-Blue 2015 7Expo Auto-Blue 2015 16

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.