XINHUA – România mulţumeşte comunităţii chineze pentru sprijinul dat victimelor din „Colectiv”

Drapele Romania-ChinaMinisterul român al Sănătăţii a mulţumit comunităţii de chinezi din România pentru donaţiile făcute în sprijinul celor care au suferit arsuri într-un club de noapte din Bucureşti, în urmă cu o lună, transmite agenţia de presă chineză Xinhua.

Donaţia comunităţii chineze, în valoare de 85.350 de lei (21.338 USD), „va fi folosită în primul rând pentru a sprijini tratamentul pacienţilor care necesită intervenţii cu laser-terapie”, a susţinut Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, într-o scrisoare adresată Ambasadei R.P. Chineze din România.
Donaţiile au intrat în conturile Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, la data de 18 noiembrie.

Incendiul înregistrat în noaptea de 30 octombrie, soldat cu 60 de victime şi peste 100 de răniţi, este cel mai grav eveniment de acest gen din România ultimelor decenii. În urma acţiunilor de prostest urmate incendiului, prim-ministrul Victor Ponta a demisionat, protestatarii solicitând asumarea responsabilităţii politice pentru tragedia înregistrată.
„Vă rugăm să transmiteți, de asemenea, comunității de chinezi din România mulțumirile și considerația noastră”, a mai spus Săndesc. (Agerpres)

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.