China | Blocarea Twitter şi Facebook este în conformitate cu legea

Internet China„În cazul în care o societate de Internet din străinătate face bani în China şi ocupă piaţa chineză însă defăimează China şi naţiunea chineză, este rezonabil pentru noi să îi spunem că nu este bine venită în China”, a declarat Lu Wei, ministrul chinez al Administraţiei Spaţiului Cibernetic. În aceste condiţii, blocarea unor servicii de Internet precum Twitter şi Facebook este realizată în conformitate cu legislaţia chineză. (Sursa: CCTV)

În preambulul celei de a doua ediţii a Conferinţei Mondiale a Internetului programate în perioada 16-18 decembrie la Wuzhen (China), Lu Wei a reiterat poziţia Chinei privind regulamentele pentru Internet, subliniind importanţa aplicării statului de drept în spaţiul cibernetic. Acesta a mai arătat că autorităţile chineze doresc să trimită un mesaj important privind construirea şi stimularea cyber-securităţii, în condiţiile în care, dată fiind natura globală a Internetului, „nicio ţară nu poate fi ferită de ameninţările şi atacurile cibernetice”.

Potrivit unui raport al PwC privind securitatea pe internet, companiile din zona continentală a Chinei şi cele din Hong Kong duc un „război dur” împotriva cybercriminalităţii. Numărul incidentelor de securitate detectate în China au crescut de peste cinci ori în ultimele 12 luni (1.200), în comparaţie cu aproximativ 250 de incidente în 2013. Pierderile financiare cauzate de infracţiunile cibernetice din China au crescut cu 10% faţă de anul trecut, ajungând la 2,5 miliarde USD, comparativ cu un declin de 5% la nivel global.

La cea de a doua Conferinţă Mondială a Internetului, programată săptămâna viitoare în oraşul cu origini antice Wuzhen, alături de magnaţii Internetului vor fi prezenţi delegaţi din peste 100 de ţări şi regiuni, înalţi oficiali şi lideri politici, inclusiv preşedintele chinez Xi Jinping. Principalele teme de discuţie vor viza răspândirea culturii Internetului, dezvoltarea inovatoare pe Internet, cooperarea economică digitală, standardele tehnologice şi cyber-guvernarea.

REFERINŢE >>>
Serviciile de Internet trebuie să se supună regulilor din China
China interzice total 120 de „melodii imorale”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la China | Blocarea Twitter şi Facebook este în conformitate cu legea

 1. Marcel Constantin spune:

  Domnule Tomozei,
  mai lăsați-o baltă că ați luat-o pe arătură!
  Păi normal că nu le-ar conveni chinezilor un mediu online necontrolabil. Riscul să izbucneasă revolte și neliniști sociale e prea mare. Poate e mai bine așa.
  Ce argument e ăsta: e în confirmitate cu legea. Să răzi până cazi pe spate. Păi legea o fac ei cum vor.
  Dumneavostră vă gândiți vreodată că scrieți porcării și că nu faceți cinste meseriei de jurnalist?
  Azi-mâine vă puteți angaja pe poste de corespondent în Coreea de Nord, acolo ați fi mai potrivit.
  Păcat că trăiți în vremurile acestea. Trebuia să vă nașteți prin 1950 și să fiți în plină activitate pe vremea lui Ceaușescu, ca să aveți cui aduce osanale. Aia era viață!

  • Dan Tomozei spune:

   Stimate Marcel Constantin,
   sunt convins că înțelegeți perfect mesajele postate pe acest blog și demersul personal de prezentare a realităților chineze așa cum sunt ele, fără traducerea parțială și tendențioasă cu care ne-a obișnuit occidentul. Dacă materia brută vă deranjează, nu fac din asta o problemă. Cum nu mă voi supăra pentru că nu mă ridic la pretențiile dvs. în materie de transmitere de informații brute, așa cum sunt vehiculate în China. Constat că înțelegeți perfect măcar o parte din realitățile chineze, motiv pentru care oferiți singur răspuns propriilor neclarități/nemulțumiri.
   Gânduri bune.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.