LECŢIA INGRID MOCANU: „Dacă lăsăm ţara să perpetueze aceste practici, copiii noştri vor ajunge într-o situaţie foarte gravă!”

Ingrid Mocanu, Antena  3_30.03.2017Este pentru a doua oară în ultimele săptămâni când urmăresc declaraţii ale unor oameni care vorbesc despre tragediile trăite ca urmare a Justiţiei din România ultimilor ani. După cazul Rarinca, cazul magistratului Ingrid Mocanu este revoltător, pentru că România se pretinde o democraţie consolidată! Câtă eroare de poziţionare în realitatea obiectivă.
Este pentru a doua oară când urmăresc un om care declară că a ascuns familiei faptul că a fost arestat. Doamna Rarinca a ascuns mamei, doamna Mocanu a ascuns fiicei care avea atunci ceva mai mult de 11 ani. Ce fel de ţară este România?

Găsiţi timp şi urmăriţi interviul acordat joi seara, la Antena 3, de Ingrid Mocanu, un om cu o luciditate şi exprimare similară lamei de bisturiu: rece şi precisă în fiecare afirmaţie.

Ingrid Mocanu, Antena 3_30.03.2017 C1Un om trecut prin experienţa abuzurilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a judecătorilor care au trimis-o în puşcărie pentru patru luni, i-au fabricat dosare de spionaj, i-au terfelit cariera impecabilă, i-au făcut viaţa subiect de tragedie.

CÂND MAMA AFLĂ DE LA TELEVIZOR CĂ AI FOST ÎN PUŞCĂRIE! Cazul Mariana Rarinca

După doi ani de la începutul calvarului, Ingrid Mocanu a vorbit şi a repetat că încă încearcă să afle de la acuzatori: CU CE A GREŞIT ÎN FAŢA LEGII! Iată pasaje din partea a doua a interviului acordat lui Mihai Gâdea, iar la final înregistrarea integrală a interviului.

Ingrid Mocanu: Ultimul lucru pe care poţi să îl afectezi într-un stat de drept este libertatea de exprimare. Deci, vă spun, eu astăzi, din punctul meu de vedere, nu cred că mai am foarte multe drepturi. Eu am ieşit astăzi pentru că singurul drept pe care îl mai am este libertatea de exprimare. În momentul în care încerci să suprimi libertatea de exprimare, şi cel mai grav să şi reuşeşti, deja dictatura este instaurată! Cu susţinere populară, fără susţinere populară. Gândiţi-vă că dictaturile mari s-au instaurat cu susţineri populare, din păcate. (…) Eu cred că dacă ies mai mulţi şi spun lucruri, poate se schimbă ceva. Eu aşa cred.

Mihai Gâdea: Le e frică să vorbească?
Ingrid Mocanu: Da, sigur. Cu siguranţă.

Mihai Gâdea: De cine ştiţi că le e frică?
Ingrid Mocanu: Le e frică că li se fac alte dosare, de exemplu. (…) Le este frică să vorbească, aşa este.

Mihai Gâdea: Cât este copilul dumneavoastră de mare?
Ingrid Mocanu: Aproape 14 ani.

Mihai Gâdea: Mulţi înainte.
Ingrid Mocanu: Mulţumesc.

Mihai Gâdea: Cum a supravieţuit … este băiat sau fată?
Ingrid Mocanu: Fată.

Mihai Gâdea: Cum a supravieţuit fetiţa dumneavoastră în această situaţie?
Ingrid Mocanu: Am încercat să o feresc de situaţia asta. Şi …

Mihai Gâdea: Nu a ştiut?
Ingrid Mocanu: Nu, nu.

Mihai Gâdea: A putut să stea fără să afle lucrul ăsta?
Ingrid Mocanu: Da. Am reuşit, da.

Mihai Gâdea: În seara asta i-aţi ascuns că veniţi la televizor?
Ingrid Mocanu: Nu ştiu dacă se uită. Nu i-am spus, dar nu ştiu dacă se uită. Dar, încerc să fac lucrurile astea. Sigur, eu pot să cad …

Mihai Gâdea: Şi dacă află, ce-i veţi spune?
Ingrid Mocanu: O să îi spun. Nu ştie nimic.

Mihai Gâdea: Ea ştie că aţi fost plecată din ţară în cele patru luni?
Ingrid Mocanu: Da. Am fost plecată, aşa i-am spus. Nu i-am spus ce s-a întâmplat. Dar …

Mihai Gâdea: De ce nu i-aţi spus?
Ingrid Mocanu: Nu vreau să o traumatizez. Sincer … era prea mică.

Mihai Gâdea: Nu să o traumatizaţi, ci să încercaţi să îi explicaţi ce se întâmplă …
Ingrid Mocanu: O să îi explic. Mi s-a părut că e prea mică, la acea vreme. Dar acum, chiar vreau să îi explic. Pentru că dacă ne lăsăm ţara … bun, pic eu, pică Alina Bica şi aşa mai departe. Dacă lăsăm ţara să perpetueze aceste practici, copiii noştri vor ajunge într-o situaţie foarte gravă. Că, de fapt, asta este problema. Bun, suntem noi generaţia de sacrificiu. Dar, avem noi garanţia că dacă suntem noi sacrificaţi se întâmplă un lucru bun în această ţară? Eu nu cred!

Ingrid Mocanu, Antena 3_30.03.2017 C2Eu, de ce am ieşit? Pentru că vă spun, cred că singura soluţie … am văzut ce se întâmplă … şi de ce vă spun, abuzul în serviciu nu este singura problemă a acestor legi. Înlocuirea doamnei Kovesi din funcţie, de care se tot vorbeşte nu este singura soluţie. Şi în orice caz nu este o soluţie substanţială a sistemului. Noi trebuie să ne aşezăm pe baze democratice profunde. Până nu facem lucrul acesta, ieşim foarte greu din situaţia în care am ajuns. (…)”

FELICITĂRI, DOAMNĂ INGRID MOCANU!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la LECŢIA INGRID MOCANU: „Dacă lăsăm ţara să perpetueze aceste practici, copiii noştri vor ajunge într-o situaţie foarte gravă!”

  1. Pingback: LECTIA INGRID MOCANU(II)! | Octavpelin's Weblog

  2. Pingback: Cazul Gabriela Bîrsan, despre România pe care Johannis refuză să o vadă! | Octavpelin's Weblog

  3. Mocanu Ingrid spune:

    Va multumesc foarte mult, domnule Tomozei. Ingrid Mocanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.