Federica Mogherini va derula consultări cu oficialii de la Beijing

Federica MogheriniÎnaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini (foto), se va afla în China săptămâna viitoare, urmând să aibă miercuri, 19 aprilie, o serie de întâlniri cu membrii guvernului în vederea summitului anual UE-China. 

Potrivit Delegației Uniunii Europene în China,  Federica Mogherini va participa, alături de Consilierul de Stat – ministrul chinez de Externe Yang Jiechi, la cel de-al șaptelea dialog Strategic UE-China, în perspectiva celui de-al 19-lea Summit UE-China programat la Brussels. Agenda discuțiilor va include cooperarea în fața provocărilor globale, cum ar fi schimbările climatice, și teme care privesc probleme regionale și de securitate. De asemenea, pe durata vizitei la Beijing, oficialul european va vizita Universitatea Tsinghua.

În perioada 18-24 aprilie, înaltul reprezentat european va efectua un turneu euro-asiatic în China, India și Federația Rusă, principalele teme de dialog urmând să vizeze teme de politică externă, în special conflictul din Siria, situația din Libia, procesul de pace din Orientul Mijlociu, Iran, Afganistan și conflictul din estul Ucrainei.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Europa, Europa - Asia, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.