Siena, românca de șapte ani care devine vedetă în China

Siena Vuscan 2La numai șapte ani, românca Siena Vușcan este o stea în plină ascensiune în China, fiind remarcată de importante posturi de televiziune după ce a participat la două concursuri de interpretare vocală în limba chineză. Aflată de la doi ani în China, Siena a devenit favorita publicului după ce a interpretat melodia „Dimineața spre școală” (校园的早晨/ Xiàoyuán de zǎochén), promovată pe posturile de televiziune din provinciile Shandong și Jiangsu, locurile doi și trei după valoarea PIB-ului, cu o audiență de câteva zeci de milioane de telespectatori.

Siena Vuscan 1bCunoscută în China sub numele Xiè Nà (谢娜) românca este în clasa a II-a, urmând cursurile școlii publice din provincia Shandong, fiind singura elevă străină și singurul copil blond din școala sa. Mai mult, micuța a ajuns să își uimească profesorii prin nivelul, cursivitatea și calitatea limbii chineze.

Fiică a doi profesori români originari din Cluj Napoca, micuța vedetă Siena s-a născut în Statele Unite ale Americii, însă la mai puțin de trei ani a ajuns, alături de părinți, în China.

Ajutată de studenții părinților, dar mai ales în urma socializării cu colegii de grădiniță, Siena a ajuns să vorbească limba chineză aidoma nativilor, alături de limbile română și engleză pe care le exersează acasă alături de familie: mama, tata și sora mai mică Anais, la rândul ei deja o bună vorbitoare de chineză.

Siena Vuscan 4Apreciată de profesorii chinezi, Siena a fost încurajată să participe la o serie de evenimente culturale susținute în limba chineză. De aici, până la concursurile de muzică nu a mai fost decât un pas. Cele mai importante evenimente la care participă sunt spectacolele-concurs de televiziune “Aripile cântecului” la televiziunea din Shanghai și “Vreau să fiu o stea” la televiziunea din Shangdong, unde a ajuns până în finalele programate în următoarele săptămâni.

Membrii juriului “Aripile cântecului” au apreciat că Siena este o “senzație”, având “o deosebită capacitate narativă în limba chineză”, o “stea în ascensiune”, fapt confirmat de atenția și promovarea de care se bucură micuța româncă în presa chineză din ultima perioadă!Siena Vuscan 3

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din presa chineză, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Siena, românca de șapte ani care devine vedetă în China

  1. Pingback: INTERVIU – Siena Vușcan: „Eu vreau ca toată China să mă știe”! | Octavpelin's Weblog

  2. Pingback: Ea e Siena Vușcan, o româncuță de 7 ani care a devenit vedetă în China - Așa și pe dincólo

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.