CAZUL MARIUS BALO – Când disperarea pușcăriei în China duce la fracturarea realității!

Din motive care pot fi ușor de intuit, în România este reluată „valea plângerii” în cazul Marius Balo, românul aflat în detenție în China. Spectacolul mediatic nu este nou, cum nu sunt noi nici temele promovate, de la un capăt la celălalt MINCINOASE. Pentru că am avut ocazia să îl cunosc pe Marius în ultima lui periodă de libertate în China, consider necesară o fixare a cadrului în care acesta a ajuns unde este. Apoi, să evidențiez că nu cunosc să mai avem în Asia reținuți sau pușcăriași români care să primească cu mesager consular asistență și chiar … cozonac, de sărbători!

Voi fi succint.

În China, câtă vreme nu intri în conflict cu legea și autoritatea, ești liber. Sancțiunea, arestul și închisoare sunt secvențe care țin de perseverarea în infracțiune. Cu asta am spus suficient legat de nevinovăția lui Marius Balo și de cei 80 USD des invocați.

Marius Balo nu a avut niciodată calitatea de profesor universitar sau antreprenor, așa cum este prezentat.

Detenția în care se află Marius Balo se află de aproape doi ani în permanenta atenție dimplomatică și consulară, prin reprezentanții acreditați în R.P. Chineză, procedurile de transfer (aflate exclusiv în capacitatea de acțiune și decizie chineză) pentru executarea restului de pedeapsă în România fiind în derulare.

Condițiile de detenție în care se află Marius Balo la Shanghai (cu excepția situațiilor  generate chiar de el, care impun altceva) sunt de invidiat chiar de mulți dintre cei aflați în libertate, necum în detenție în România. Dar, când Marius Balo apelează la gesturi extreme chiar și în detenție, trebuie asumată realitatea cu tot ce cuprinde ea.

Închei prin a spune că toți cei trei români aflați în detenție în China (doi în zona de competență a Consulatului general de la Shanghai, unul în competența Consulatului din Beijing) sunt vizitați și contactați telefonic DIRECT de la cel mai înalt nivel de reprezentare diplomatică și consulară, realitate care anulează definitiv „abandonul” invocat de aparținătorii și reprezentanții legali din România.

Explicație foto: Marius Balo la una dintre desele întâlniri avute la Beijing, în mediu privat sau oficial, în care am avut ocazia să ne cunoaștem.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.