China începe să controleze situația, Italia factor de panică nejustificată!

Evoluția datelor din ultimele opt zile arată că autoritățile chineze reușesc să pună sub control noul coronavirus, cea mai mare rată de creștere fiind înregistrată în rândul persoanelor recuperate, de la 10.844 la data de 17 februarie, la 25.757 în dimineața zilei de 24 februarie (ora locală Beijing).

Datele prezentate de China National Health Commission, mai arată că se observă o creștere a cazurilor confirmate cu noul coronavirus în restul lumii, însă ritmul și valorile nu sunt alarmante, raportat la populația țărilor în care au fost înregistrate (vezi tabel în text).

Strict legat de situația din Italia, trebuie reținute datele oficiale care arată o frecvență a cazurilor confirmate de 2,61% la nivelul întregii țări, o rată aflată în marja de control atât la nivelul provinciilor, cât și la nivelul întregii țări europene.

De asemenea, extrem de important este că numărul noilor cazuri confirmate la nivelul întregii Chine este în scădere puternică, de la 2.051 în ziua de 17 februarie, la doar 235 în dimineața zilei de 24 februarie.

Singurul parametru în creștere simțitoare este cel al cazurilor confirmate înregistrate în afara Chinei, cifrele urcând de la 688 la data de 17 februarie, până la 2.101 în dimineața zilei de 24 februarie.

În Europa, cele mai multe cazuri înregsitrateîn dimineața zilei de 24 februarie (ora Beijing) sunt în Italia cu 157 (3 decese), Germania 16, Franța 12, Marea Britanie 9, Spania și Rusia câte 2, Finlanda, Suedia și Belgia câte 1.

În afara Europei, cele mai multe cazuri sunt înregisrate în Coreea de Sud 763 (7 decese), Japonia 147 (1 deces), Iran 43 (8 decese) , Thailanda 35, SUA 34, Malaezia 22, Vietnam 16, Emiratele Arabe Unite 11, Canada 9, Filipine 3 (1 decese), India 3, Nepal, Camodjia, Sri Lanka, Liban cu câte 1 caz.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Europa, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.