UE și Camera Europeană de Comerț din China, apel pentru donații și achiziții de echipamente medicale

Camera Europeană de Comerț din China a lansat zilele trecute un apel, adresat tuturor membrilor și rezidenților străini în China, pentru a face donații de echipamente medicale, având în vedere situația actuală din Europa privind pandemia COVID-19. În acest sens, Camera Europeană a decis să lanseze un apel de sprijin prin donații de echipamente medicale, care vor fi direcționate către Centrul de coordonare a intervențiilor de urgență din cadrul Uniunii Europene.

Apelul lansat vizează donația de: ventilatoare tip invaziv icu, ventilatoare de tip neinvaziv de îngrijire critică, măști și căști pentru respirație, aparate de monitoarizare, truse de testare-diagnosticare, echipamente individuale de protecție, măști FFP2 și FFP3, mănuși, ochelari pentru protecția ochilor și feței, îmbrăcăminte medicală de unică folosință, reactivi pentru diagnostic, laboratoare mobile etc.

Mai mult, prin intermediul Camerei Europene de Comerț, a fost anunțat că reprezentanții Comisiei Europene caută să facă achiziții, inclusiv din China, în cantități mari, de echipamente individuale de protecție privind: măști FFP2 și FFP3, măști medicale, mănuși medicale și PPE de unică folosință, ochelari de protecție și scuturi pentru față, îmbrăcăminte medicală de unică folosință.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Europa, Europa - Asia, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.