Marea Britanie, SUA, Spania, principale surse de „export” COVID-19 în China

Autoritățile chineze sunt tot mai îngrijorate de creșterea numărului de cazuri înregistrate cu noul coronavirus care implică persoane care ajung din străinătate în China, zilnic fiind înregistrate zeci de noi infecții. Până la data de 30 Martie a.c., în zona continentală chineză au fost înregistrate peste 700 de cazuri „importate” cu COVID-19, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate (NHC) creșterea fiind în accelerare de la sfârșitul lunii februarie.

Datele oficiale arată că aproximativ 90% din cazurile importate au implicat chinezi reveniți din străinătate, din care 40% sunt studenți.

Principala destinație a cazurilor importante în China este capitala Beijing (161 cazuri), urmată de Shangai (159), provinciile Guandong (132), Gansu (46) și Fujian (44).
Pe țări, principalele surse sunt Marea Britanie (213), SUA (108), Spania (75), Franța (60), Italia (49), Iran (47).

În fața creșterii cazurilor de coronavirus importate, autoritățile chineze susțin că există riscul unui al doilea val de infecții și revenirea epidemiei abia puse sub control.

Pentru aceasta, au fost pus în aplicare o serie de măsuri pentru prevenirea unui flux de infecții, inclusiv prin intensificarea procesului de testare la intrarea în țară și a protocoalelor de carantină, reducerea numărului de zboruri internaționale și suspendarea temporară a acesului în China pentru majoritatea străinilor.

În cazul Beijing, o întreagă aripă a Terminalului 3 a Aeroportului Internațional Capital a fost amenajată special pentru primirea curselor internaționale.
De asemenea, o parte din zborurile internaționale cu destinația Beijing au fost redirecționate către 12 aeroporturi din orașele din apropiere, pentru reduce și mai mult sarcina de control a bolilor. Abia după ce pasagerii care au trecut verificările de sănătate pot continua călătoria spre capitală.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.