România anunță că devine oficial exportator de instabilitate!

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat, cu puține ore în urmă, că România devine oficial exportator de instabilitate!

Într-un mesaj lansat pe Twitter, Bogdan Aurescu a anunțat că ministerul pe care îl conduce va finanța cu 100.000 de euro organizațiile care vizează doborârea regimului din Belarus.

Cu alte cuvinte, România se expune prostește, fără niciun motiv real, unui conflict deschis cu o țară independentă, urmând modelul impus de SUA și UE. Mai mult, România se expune sinucigaș în relația cu Federația Rusă, deschizând un orizont în care se bazează cu inconștiență pe relativul sprijin militar american. 

În mesajul său, ministrul Aurescu vorbește despre abuzurile din Belarus, despre democrație și presa independentă, în condițiile în cara tocmai guvernul din care face parte este repetent la democrație și respectarea legilor, și mai grav este cel care bagă pumnul în gura presei din România prin alocarea de zeci de milioane de euro în numele epidemiei COVID-19! (foto stânga) Odată anunțată această intruziune în politica unei țări, la ce trebuie să ne așteptăm? La contestarea tuturor guvernelor care nu plac SUA și UE? Este conștientă guvernarea Iohannis-PNL la ce expune România?

Ministrul Bogdan Aurescu nu se limitează doar la Belarus. Zilele trecute, într-un mesaj lansat tot pe Twitter, declara conflict regimului de la Moscova, transmițând că „Situația liderului opoziției ruse Navalnîi este profund îngrijorătoare. Trebuie luate toate măsurile în vederea furnizării celor mai bune servicii medicale, conform dorințelor familiei sale și, în egală măsură, să se asigure realizarea unei anchete imparțiale referitoare la presupusa otrăvire” (foto dreapta).

Legat de această ieșire total lipsită de acuratețea și rigoarea diplomatică, spuneam în urmă cu câteva zile că, incapabil să protejeze cetățenii României (vezi cazul #Smicala), ministrul #BogdanAurescu răgușește pe Twitter de grija rusului Navalnîi!

Domnule Aurescu, ne dispar copiii din țară! Ei nu merită … măcar un twitter?
Domnule Aurescu, ne sunt arestați, terorizați, îmbolnăviți copiii în țări europene partenere! Ei nu merită … măcar un twitter?

Prin acest gest de stupidă dovadă de loialitate Vest vs. Est, nu faceți decât să accentuați politica externă de colonie la ordin, pe care o girați împreună cu președintele Klaus Iohannis!

Revenind la mesajul din această seară, este evidențiat rolul pe care România îl asumă, prin guvernarea Iohannis-PNL, de a contribui la tensionarea relațiilor SUA-UE vs. Federația Rusă. Numai un orb nu poate observa că, prin atacul la adresa regimului de la Minsk, condus de Alexander Lukashenko, sunt urmărite interesele hegemonice americane și europene, necum vreun interes cât de mărunt al României. A face pe plac, cu orice risc, partenerilor euro-atlantici, nu are cum să fie o miză, un interes, un câștig. Poate fi, însă, o demonstrație de debilitate politică și de viziune în secolul XXI!

Guvernarea Iohannis-PNL caută să vândă democrație în Belarus. Dar, am arătat deja că puterea de la București nu doar că disprețuiește legea, legalitatea și democrația, ci este o pasionată guvernare cu evidente manifestări dictatoriale!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la România anunță că devine oficial exportator de instabilitate!

  1. Pingback: COLIMATOR.Iohannis, spionii și protestele din țările vecine! | Octavpelin's Weblog

  2. Pingback: Analfabetismul funcțional al MAE în „democratizarea” estului! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.