COVID-19 | În două săptămâni: România 123.612 cazuri VS. China 180 cazuri!

Devine o problemă de siguranță națională modul în care autoritățile de la București abordează și tratează pandemia COVID-19. Sunt strigătoare la cer raportările din România (și țările Europei în general) și China.

Datele centralizate, raportate oficial în ultimele două săptămâni (perioada 13-27 Noiembrie), arată că România a înregistrat 123.612 cazuri de infecție COVID-19, în timp ce zona continentală a Chinei a înregistrat numai 180 de cazuri!

Această realitate arată capacitatea fiecărui stat de a pune sub control pandemia, modul de abordare fiind nu doar diferit, ci mai ales în totală discordanță față de practicile utilizate în țările în care situația este menținută sub control.

Iată câteva argumente China VS. România:

În China se testează în masă, în România autoritățile refuză acest lucru.
În China se intervine de urgență și concentric, la apariția fiecărui nou caz, în România nu!
În China, cazurile sunt tratate în spitale desemnate, în cele mai bune condiții (tratament, căldură, cadre specializate, iar unde este cazul asistență psihologică), în România … spitalul a devenit element de tortură fizică, psihică!
În China, absolut toate intrările din afara țării sunt monitorizate, toate persoanele fiind introduse în carantină supravegheată (hoteluri desemnate), pentru două săptămâni. În România este continuat haosul granițelor deschise!
În China, oricine dorește poate efectua un test COVID-19, costul fiind cuprins între 80 și 120 yuani (aprox. 12-18 lei). În România … testarea a devenit o afacere cu un puternic iz penal!

Este de notorietate că autoritățile de la București sunt depășite de situația pandemică, la fel cum este evident faptul că la nivelul României există o complicitate trans-partinică și instituțională care menține o stare generală de haos și de teroare, cu grave și iremediabile efecte în zona socială, economică, educațională!

În ciuda haosului generalizat indus de guvernarea Iohannis-PNL, în ciuda corupției, în ciuda drenării a miliarde de euro din bugetul național, în ciuda distrugerii economiei românești și a micului afacerist român, se observă cu o tușă stridentă că românii (potrivit sondajelor preelectorale) au ca primă opțiune aceeași variantă de guvernare.

În acest caz, fie vorbim de o manipulare socială grosieră a caselor de sondare, fie suntem în fața unui popor adus în situația în care este incapabil să mai reacționeze în fața dezastrului și a celor care îi fac rău până la dezintegrarea națională!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Înţelege China, România, România - China, Veşti din China și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.