Mihăilă Cofar, patriot român!

La fel ca toți eroii și patrioții României, Mihăilă Cofar s-a retras în liniște, în uitare. Omul simplu, modest, nu mai are loc de cohortele de dezumanizați! Omul a murit zdrobit de umbra tot mai groasă a disprețului și dezinteresului impus ca unic model în relația STAT – popor!

Mihăilă Cofar, românul care a „ținut locul” ungurilor în tragedia programată în Martie 1990 la Târgu Mureș, a plecat astăzi, ieșind din suferința produsă de torționarii care au fost grațiați de autoritățile românești, de torționarii ajunși milionari, așa cum toți nenorociții au parte de grația unor schilodiți sufletește care, tot mai mulți, ajung să conducă România!

Mihăilă Cofar, românul simplu, un țăran cu palme bătătorite dar cu suflet de pâine caldă și lipsă de teamă la strigătul țării, a plecat … Dumnezeu a curmat chinul său, luându-l în lumea celor drepți care nu au căutat nici glorie, nici avere, nici măcar o recunoaștere a faptului că România uită și își apere, respecte și îngrijească românii!

Mihăilă Cofar este o lecție despre România, scrisă în Martie 1990, pentru Decembrie 2020.

Suntem în anul în care Președintele României, Guvernul României, Parlamentul României, Armata României, Biserica României, se comportă cu poporul la fel cum torționarii s-au purtat cu patriotul român Mihăilă Cofar! Apoi, mulțumiți, Președintele României, Guvernul României, Parlamentul României, Armata României, Biserica României se medaliază și programează ploi de medalii peste cei care se dovedesc cât mai mizerabile slugi!

Despre rebuturile umane care au produs tragedia de la Târgu Mureș 1990, Victor Roncea, unul dintre puținii ziariști români care mai insistă pe investigarea evenimentelor, consemna, în primăvara acestui an:

„Între etnicii maghiari care au făcut această grozăvie au fost detectați doi. Unul dintre ei, Pal Cseresznyes, a fost condamnat la ani grei de închisoare si grațiat apoi la cererea UDMR de către Emil Constantinescu. Înainte de a semna decretul, președintele l-a sunat pe dl Cofar să-i ceară acordul. Acesta i-a spus că și-a iertat călăul. Celălalt agresor, Ernest „Erno” Barabas, a primit în 1992 zece ani de temniță și a fugit imediat în Ungaria, apoi a refuzat sistematic orice extradare. N-a mai revenit deloc în România.” – Evenimentul Zilei / Milionarul Iadului: Ernő Barabás, agresorul lui Mihailă Cofar în 1990, trăiește în Ungaria

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Din presa românească, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.