În China nu există tema obsesivă „Covid-19”!

Repet, pentru că sunt întrebat frecvent: în China nu există tema obsesivă „Covid-19”! Mass media își continuă menirea socială de informare generală, având rubrici dedicate evoluției Covid-19, fără să facă din pandemie principal sau unic subiect!
Acolo unde sunt probleme/cazuri autoritățile acționează de urgență fără a induce demența și teama pe care le vedem de aproape un an, în România!

Autoritățile acționează preventiv și de urgență, prin testare în masă, concentric, la apariția unui nou caz!
Între măsurile preventive se regăsesc (dincolo de purtatul măștii in spațiile publice aglomerate sau închise) zonele unice de acces/evacuare din spațiile publice și monitorizarea trasabilității pe baza unui app scanat cu telefonul mobil.

ATENȚIE! În China, testarea Covid-19 se face cu acid nucleic (nu test PCR) care asigură o diferențiere clară între Covid-19 și ceilalți viruși gripali sau de altă natură.

Iată de ce în zona continentală a Chinei, astăzi, sunt raportate doar 84 de noi cazuri (vezi tabelul). La acest numar de noi cazuri/zi au fost reactivate o serie de măsuri preventive ridicate în urmă cu câteva săptămâni, fiind solicitată populației o atenție mărită privind protecția personală în zonele aglomerate.

China are vaccinați peste un milion de oameni din randul categoriilor „esentiale”: cadrele medicale, angajații din forțele de ordine, dar și cei din societățile de transport/logistică.

Trebuie reținut că, aici, se utilizează exclusiv vaccinuri produse intern, garantate și asigurate de stat!

ÎN CHINA, LA ACEASTĂ DATĂ, NU EXISTĂ IDEEA DE VACCINARE OBLIGATORIE IN MASA!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.