COVID-19 | Republica Moldova a început imunizarea cu vaccinuri din China!

Republica Moldova a recepționat zilele acestea 100.000 de doze de vaccinuri CoronaVac și 150.000 de doze Sinopharm, sosite din China. Vaccinurile Sinopharm sunt donate, cele 100.000 de doze CoronaVac fiind achiziționate cu fonduri de la bugetul de stat. Unul dintre primii oficiali care au beneficiat de vaccinul chinezesc este premierul interimar Aureliu Ciocoi (foto), care a primit prima doză astăzi.

În urma discuțiilor derulate la data de 26 Martie a.c., premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a fost informat de E.S. Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei acreditat în Republica Moldova, că Guvernul Republicii Populare Chineze va dona țării un lot important de doze de vaccin anti-Covid-19.

Cele 250.000 de doze de vaccinuri au ajuns la Chișinău la data de 27 Aprilie, pentru ca începând de ieri să intre în rețeaua națională de vaccinare.

Republica Moldova utilizează în prezent vaccinuri produse în Rusia (Sputnik V), China (CoronaVac) și Europa (AstraZeneca și Pfizer). În a doua parte a lunii Martie a.c., România a donat Republicii Moldova un lot de 50.400 de doze de vaccinuri Pfizer, prin intermediul platformei Covax.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Republica Moldova, România, România - R. Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.