Scrisoare deschisă Ambasadorului RP Chineze în România, E.S. Jiang Yu

Stimată doamnă Ambasador Jiang Yu,

Vă rog să primiți de la Beijing cele mai calde urări de bine și succes în cadrul echipei diplomatice pe care o coordonați la București.

Stimată Jiang Yu,
vă scriu pentru a vă mulțumi și pentru a aduce un omagiu pentru efortul și gestul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România făcute la momentul trecerii în altă lume a domnului Ambasador Romulus Ioan Budura,  statornic și dedicat prieten al poporului chinez.

Prezența Dumneavoastră și a echipei Ambasadei Republicii Populare Chineze în România alături de Doamna Anna-Eva Budura în clipele grele de despărțire a omul care i-a fost alături vreme de 71 de ani, alături de familia Isticioaia-Budura, m-a marcat profund. Imaginile primite la Beijing sunt nu doar emoționante ci o nouă dovadă pentru ceea ce noi cunoaștem sub simbolul profundei prietenii China-România.

Am onoarea să cunosc familia Budura, am avut onoarea să îl cunosc pe Ambasadorul Romulus Ioan Budura, primind din partea domniei sale grandioasa lucrare dedicată relațiilor diplomatice România-China.

Acum, am onoarea să cunosc Omul Jiang Yu, dincolo de întâlnirea avută la Beijing, înainte de plecarea Dumneavoastră la post, în România.

Așa cum am spus, prezența și gestul Dumneavoastră, alături de mesajele prietenilor chinezi transmise Doamnei Anna-Eva Budura, mi-au arătat, încă odată, cât de puternic și statornic este sensul cuvântului prietenie, la bine și la greu.

Pentru toate acestea, pentru efortul pe care îl depuneți pentru menținerea bunelor relații dintre China și România, Doamna Ambasador Jiang Yu, vă mulțumesc și rămân îndatorat.

Cu stimă și aleasă considerație,
Dan Tomozei-Dimian / Beijing, 16 August 2021

Motive independente de voința mea fac să transmit acest mesaj abia la trei săptămâni de la eveniment.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Descoperind China, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.