În timp ce școlile și spitalele din România nu au căldură în clase și saloane, în timp ce costurile de trai ale românilor sărăcesc românii, în timp ce nimic nu mai pare administrat responsabil, guvernul de la București are două probleme importante: tensiunile Rusia-Ucraina și vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.
Pe acest fond, Guvernul lui Iohannis, condus de un general al armatei române, susține cu disperare prezența trupelor străine pe teritoriul României! Dacă în anul 1958 comuniștii eliberau România de armata sovietică, în 2022 democrații readuc România sub control militar străin, de această dată occidental.
Oricum privim această situație, oricum analizăm, concluzia rezonabilă nu are legătură cu un iminent pericol rusesc la adresa României, ci este strict legată de slugărnicia actualei guvernări de la București, guvernare pentru care responsabili sunt Iohannis împreună cu PSD-PNL-UDMR. Prin această slugărnicie, puterea de la București are un cec în alt pentru absolut orice derapaj intern, are susținerea politică în fața oricărei situații care ar duce, în mod firesc, la necesitatea unei schimbări.
În timp ce cu privire la relația cu Rusia, guvernul german rămâne rezervat, cel maghiar își urmează interesele naționale, iar la Chișinău este liniște totală, la București avem o guvernare suspendată între interesele hegemonice americane și ambiția politico-electorală a președintelui francez, Emmanuel Macron. Altfel spus, Guvernul lui Iohannis, condus de un general de armată, manifestă independența unui comatos. Pe scurt, România are un guvern coordonat de interese străine.
În loc să profite de situație pentru a regla și echilibra relațiile cu Ucraina, vinovată pentru rele tratamente (și) la adresa comunității de români, ministrul de Externe Bogdan Aurescu se sufocă de grija ucrainienilor. Pentru asta „a propus examinarea posibilității organizării unei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe la Kiev, ca expresie a solidarității UE cu Ucraina”, potrivit unui comunicat al MAE.
Mai mult, Aurescu susține „nevoia ca UE să accelereze pregătirea de măsuri restrictive (sancțiuni), sectoriale și individuale, la adresa Rusiei (…) în cazul unei escaladări suplimentare a tensiunilor”.
Să privim cu atenție cele două idei extrase din comunicatul MAE de la București. Cu ce ajută la detensionarea relației Ucraina-Rusia o reuniune organizată la Kiev? În aceeași măsură, cu ce ajută escaladarea sancțiunilor la adresa Rusiei, în condițiile în care Europa este dependentă de resursele energetice rusești, nu doar pe timp de iarnă?
Pe acest fond, Guvernul lui Iohannis, repet, condus de un general al armatei române, susține cu disperare prezența trupelor străine pe teritoriul României! Armata SUA este deja, urmează armata Franței, evident sub umbrela NATO.
În nebunia lui, ministrul Aurescu susține că „această consolidare şi aceste anunţuri pe care cei doi preşedinţi american şi francez le-au făcut au şi un rol important de descurajare în actualul context de securitate foarte complicat„! (vezi AICI)
În mod cert, Rusia este emoționată, cu atât mai mult cu cât nu și-a propus NICIODATĂ să atace o țară membră NATO!
Totuși, nimeni nu pare să se întrebe în guvernul de la București: CINE ATACĂ ROMÂNIA? CARE ESTE PERICOLUL MILITAR IMINENT CARE VIZEAZĂ ROMÂNIA?
Răspunsul corect la ambele întrebări este unul singur: nu există asemenea pericole!
Această realitate ne este confirmată de senatorul Titus Corlățean (PSD), președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, care declară că: „nu o vedem posibilă (n.m. – o venire a rușilor) pentru că reacția este a întregii Alianțe”. (vezi AICI).
Mai mult, confirmarea este dată de actualul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, care afirmă că „România şi NATO nu vor intra în război de tip militar. Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic poate va exista dacă va fi un conflict, dar în acest moment la un război cald, ca să spunem aşa, nu ne aşteptăm”. (vezi AICI)
În aceste condiții, în numele cui solicită ministrul Bogdan Aurescu sancțiuni la adresa Rusiei, sancțiuni „care să producă costuri importante și consecințe masive”? Răspunsul ne este oferit tot de Aurescu:
„Ne vom coordona foarte apropiat cu Statele Unite, cu Marea Britanie, cu Canada și alți actori care vor adopta sancțiuni și efectul cumulat al acestui tip de reacție va fi unul foarte puternic.” (vezi AICI)
Ce sancțiuni poate aplica România la adresa Rusiei, astfel încât să aibă alt rezultat decât afectarea interesele energetice ale economiei românilor?
Prin urmare, România, dincolo de alianțe și parteneriate, trebuie să își urmărească în primul rând interesele proprii, în relația cu absolut toți partenerii și toate țările, inclusiv cu Federația Rusă. Problema românilor, însă, este că România este guvernată de o clasă politică lipsită total de independență și mai grav de onoare și moralitate în raport cu poporul român!