CHINA: Presiunile SUA legate relația cu Rusia și Ucraina sunt iresponsabile!

Încercările SUA de a exercita presiuni asupra Chinei legat de situația din Ucraina sunt iresponsabile și inutile, deoarece nu pot schimba poziția Beijingului, a declarat astăzi Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

„Statele Unite încearcă să calomnieze China și să facă presiuni asupra noastră, este extrem de iresponsabil și nu va ajuta în niciun fel la rezolvarea problemei. Suntem împotriva ei și pur și simplu nu putem accepta poziția SUA”, a subliniat Zhao, fiind întrebat de un corespondent de presă occidental ce face Beijingul, în relația cu Rusia, având în vedere riscul de a intra sub sancțiunile SUA, legate de Ucrainei.

Oficialul chinez a subliniat că autoritățile de la Beijing au adoptat „o poziție obiectivă și corectă, deciziile fiind dictate de propriile analize și judecăți independente”. Mai mult, Zhao Lijian a remarcat că China a respectat preocupările fiecărei părțile implicate în situația complicată din Ucraina, susținând toate eforturile care pot ajuta la ieșirea din criză.

Anterior, Ambasadorul Chinei la Washington a transmis că toate afirmațiile oficialilor americani, legate de o complicitate a Chinei cu Rusia, sunt dezinformări și manipulări menite să distragă atenția de la adevăratele cauze ale conflictului.

Într-un articol apărut în publicația americană The Washington Post, Ambasadorul Qin Gang a aratat că “afirmațiile conform cărora China a știut, a acceptat sau a susținut în mod tacit acest război, sunt pură dezinformare. Toate aceste afirmații servesc doar scopului de a transfera vina și de a arunca noroi asupra Chinei”. (vezi AICI)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.