AGERPRES – Premierul Emil Boc efectuează o vizită de lucru în China
Primul-ministru Emil Boc va începe miercuri o vizită de lucru de şapte zile în Republica Populară Chineză, unde are programate întrevederi cu preşedintele chinez, Hu Jintao, şi cu premierul Wen Jiabao, potrivit Biroului de presă al Executivului. De asemenea, premierul român este aşteptat să participe la ceremonia oficială de deschidere a Universiadei de la Shenzen, ediţia 2011, care va avea loc pe 12 august. În programul vizitei premierului Emil Boc figurează şi participarea la un forum economic, la Beijing, pe 15 august. Din delegaţia condusă de premierul Boc urmează să facă parte, printre alţii, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, directori de companii de stat şi private. … (…).
Textul integral AICI
MEDIAFAX – Boc pleacă în China, unde va asista şi la ceremonia de deschidere a Universiadei din Shenzhen
ROMÂNIA LIBERĂ – Boc pleacă în China, unde se va întâlni cu preşedintele şi primul-ministru chinezi
EVENIMENTUL ZILEI – Emil Boc merge în vizită în China
JURNALUL NAŢIONAL – România caută prietenia Chinei
După o perioadă de absenţă aproape totală a contactelor la cel mai înalt nivel, România face un pas important în menţinerea bunelor relaţii cu Republica Populară Chineză, un stat care a făcut un principiu de bază în diplomaţie din eticheta „prieten”. După o serie de vizite ale reprezentanţilor politici şi economici de la Beijing, derulate la Bucureşti în prima parte a anului, primul-ministru al României, Emil Boc, va începe mâine o vizită oficială în marele stat asiatic, unde urmează să participe la întâlniri politice, economice şi sportive la cel mai înalt nivel. O misiune deloc uşoară pentru echipa guvernamentală din care mai fac parte ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi ministrul de Externe, Teodor Baconschi. … (…).
Textul integral AICI
ZIARUL FINANCIAR – China nu mai are putere să scoată încă o dată lumea din recesiune
China încearcă încă să se refacă de pe urma volumului mare de cheltuieli realizate pentru stimularea economiei în 2008 şi ar putea fi mai puţin dispusă să se lanseze într-un program de o amploare similară, lăsând astfel mai puţine opţiuni în discuţie în cazul unei noi crize economice, potrivit unei analize a agenţiei de presă Thomson Reuters. … (…).
Textul integral AICI
ADEVĂRUL – Miracolul chinez, dezumflat de inflaţie
Biroul Naţional de Statistică din China face publică o cifră care stârneşte îngrijorare în media internaţională. Inflaţia din statul asiatic a atins 6,5%, un nivel neobişnuit de mare pentru cea de-a doua economie a lumii. Numai pe segmentul alimentelor preţurile au avansat faţă de anul trecut cu 14,8%, în condiţiile în care guvernul de la Beijing estima în ianuarie că acestea vor creşte cu numai circa 4%. O scumpire-record se consemnează în cazul cărnii de porc, peste 56% faţă de iulie 2010. În topul majorărilor intră şi ouăle, cu 19,7% mai scumpe, dar şi legumele proaspete, al căror preţ a evoluat cu 7,6%. … (…).
Textul integral AICI
ZIARUL FINANCIAR – China: Războaiele şi tendinţele expansioniste au adus SUA în situaţia actuală
Statele Unite trebuie să-şi revizuiască uriaşele cheltuieli militare, ampla prezenţă de peste hotare şi să-şi adune curajul pentru a dispersa temerile legate de datorie, scrie presa chineză, reflectând presiunile politice resimţite de Beijing pe fondul amplelor deţineri de active în dolari ale Chinei, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters. Conform comentariilor apărute în presa chineză, problemele economice cu care se confruntă SUA şi Uniunea Europeană derivă din disfuncţiile politice ale democraţiilor occidentale şi din apetitul nesustenabil pentru cheltuieli al acestora. … (…).
Textul integral AICI
EVENIMENTUL ZILEI – Bulgarii şi chinezii ne-ar putea fura locurile de muncă din Spania
Reprezentanţii firmelor româneşti de plasare a forţei de muncă în Spania s-au plâns ministrului muncii că reintroducerea restricţiilor dezavantajează muncitorii români. Angajatorii spanioli ar putea angaja mai mulţi bulgari şi chinezi deoarece lor nu le trebuie permis de muncă. … (…).
Textul integral AICI
ADEVĂRUL – Succesorul lui Dalai Lama promite schimbări
Liderul tibetan are un continuator: juristul Lobsang Sangay a devenit noul premier al guvernului în exil. De la el se aşteaptă modificări semnificative. Rolul său nu va mai fi doar unul simbolic, a ţinut să asigure acum două zile, cu ocazia depunerii jurământului. Sangay se vrea un lider reformator şi susţine restaurarea libertăţii. Pe Lobsang Sangay, 43 de ani, îl aşteaptă o misiune delicată. Pentru prima dată în istoria Tibetului, unui prim-ministru i se conferă (cel puţin teoretic) o reală putere politică şi, în consecinţă, urmează să beneficieze de o autoritate lărgită. … (…).
Textul integral AICI
FINANCIARUL – Muifa produce pagube de 340 mil. euro in China
Autoritatile chineze au apreciat ieri pagube de 340 de milioane de euro provocate de trecerea furtunii tropicale Muifa in apropierea zonelor de litoral. Agentia meteorologica locala a modificat clasificarea de la taifun la furtuna tropicala si ulterior la depresiune, prognozand ca aceasta urma sa ajunga in Coreea de Nord in cursul zilei de marti. Desi furtuna nu a ajuns pe teritoriul Chinei, in zonele de litoral au fost inregistrate rafale violente de vant, ploi torentiale si valuri puternice … (…).
Textul integral AICI
GÂNDUL – Sexul e subiect tabu în China, iar virginitatea considerată mai importantă decât viaţa
Statisticile arată că tot mai multe adolescente din China rămân însărcinate din cauza lipsei de educaţie sexuală. Cu toate astea, majoritatea reprezentanţilor şcolilor şi a profesorilor consideră că un asemenea curs este inutil, scrie china.org.cn. Zhang Zhengrong de la un spital din Shanghai, care operează singura linie telefonică gratuită pentru fetele însărcinate, este foarte ocupată în aceste zile. Este vară, iar vacanţa înseamnă mai timp pentru sex. … (…).
Textul integral AICI