Wen Jiabao: SUA trebuie să îşi întărească stabilitatea fiscală

Premierul chinez Wen Jiabao a solicitat, miercuri, în deschiderea Forumului Economic Mondial anual desfăşurat la Dalian, ca Statele Unite să menţină stabilitatea fiscală şi financiară pentru a proteja interesele investitorilor. „Speram că Statele Unite vor desfăşura politici economice adecvate şi vor menţinere stabilitatea fiscală şi financiară pentru a proteja interesele şi încrederea investitorilor”, a spus Wen.

SUA se confruntă în prezent cu trei sarcini importante, transmite agenţia de presă Xinhua: controlul datoriei externe, reducerea deficitului fiscal şi crearea de locuri de muncă prin creştere economică. Premierul chinez a reiterat invitaţia lansată Washingtonului pentru a permite întreprinderilor chineze să investească mai mult în piaţa americană, pentru a reduce restricţiile la exporturile către China, care, potrivit acestuia, vor contribui la creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă în SUA.

„Credem că Statele Unite sunt capabile să depăşească dificultăţile şi să realizeze recuperarea integrală economică”, a spus Wen, subliniind că China este dispusă să lanseze pe scară largă cooperarea financiară şi economică cu Statele Unite.
În faţa crizei datoriilor suverane din unele ţări europene şi a presiunii tot mai mari inflaţioniste, cauzate de rata de schimb fluctuant al dolarului american, China trebuie să se preocupe în primul rând de problemele proprii şi să promoveze reforme în paralel cu referomele sistemelor economice şi financiare internaţionale, a mai sus Wen.

Forumul Economic anual al „Noilor campioni”, cunoscut sub numele de Forumul Davos de vară, se desfăşoară la Dalian, oraş de coastă din provincia Liaoning din Nord-Estul Chinei. La forumul din acest an, programat pentru perioada 14 – 16 septembrie, participă 1700 de reprezentanţi din 90 de ţări şi regiuni. Temele principale ale forumului vizează structura economică şi creşterea calităţii.
Sursa: Xinhua

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, DAVOS, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.