Ioan Mircea Paşcu aduce „China Story” la Parlamentul European

Vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Ioan Mircea Paşcu, a deschis marţi expoziţia de fotografie „China Story” în clădirea Altiero Spinelli din Bruxelles a Parlamentului European. Expoziţia, găzduită de PE, în perioada 19 – 23 septembrie, la invitaţia europarlamentarului român, reuneşte 43 de fotografii ale artistului de renume internaţional Steve Zhao, unul dintre primii 10 fotografi Nikon „Grand Total” ai lumii.
Vernisajul a fost deschis de Ioan Mircea Paşcu împreună cu vicepreşedintele Parlamentului European Gianni Pittella, ambasadorul Song Zhe, şeful Misiunii Republicii Populare Chineze la Uniunea Europeană şi de artistul Steve Zhao.
Vicepreşedintele Pittella a punctat semnificaţia organizării evenimentului în cadrul PE: „Expoziţa marchează importanţa reînoită a parteneriatului UE-China şi potenţialul de dezvoltare a relaţiilor cu China”.
„Fotografiile deschid membrilor Parlamentului European şi celor care lucrează aici o fereastră spre viaţa de zi cu zi a oamenilor, spre diversitatea etnică şi culturală, spre obiceiurile minorităţilor, arta şi peisajele Chinei”.
„Este o lume diferită, geografic şi cultural de cea europeană, dar aceste diferenţe nu trebuie să fie bariere pentru cooperarea noastră, ci un imbold pentru a învăţa unii de la alţii”, a subliniat ambasadorul Song Zhe.
Ioan Mircea Paşcu a evidenţiat transformarea remarcabilă a Chinei, într-o perioadă scurtă de timp: „Oamenii simpli, cum sunt cei care se regăsesc în fotografii, au deschis şi transformat China în candidată la statutul de superputere globală”.
„Cariera artistului Zhao este o imagine elocventă a acestei transformări. După ce a început să lucreze ca asistent într-un studiou comercial din New York, a devenit unul dintre cei mai apreciaţi şi cunoscuţi artişti fotografi ai lumii”, a remarcat vicepreşedintele AFET.
Fotografiile aparţin artistului Steve Zhao şi sunt prezentate în expoziţia „China Story”.
Sursa: Biroul de Presa PSD

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.