China reflectată în presa de la Bucureşti – 24.11.2011

BURSA – China: Sancţiunile împotriva Iranului vor înrăutăţi situaţia

China şi Rusia şi-au exprimat în această săptămână opoziţia faţă de sancţiunile impuse de către puterile occidentale Iranului din cauza programului său nuclear. Oficialii chinezi au declarat ieri că presiunea şi sancţiunile nu pot rezolva fundamental problema nucleară iraniană. „În schimb, acestea vor complica situaţia mai rău şi va adânci confruntarea pe acest subiect. China a fost întotdeauna împotriva sancţiunilor unilaterale vizavi de Iran”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Liu Weimin. … (…).
Textul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – După computere, China preia şi dominaţia mondială smartphone

Piaţa chineză a absorbit în trimestrul al treilea al anului aproximativ 24 de milioane de terminale smartphone faţă de 23 de milioane unităţi, livrări pe piaţa din SUA, devenind astfel cea mai mare piaţă de profil, arată un raport al firmei de cercetare Strategy Analitics. China a devenit în trimestrul al doilea cea mai mare piaţă de computere personale la nivel mondial, devansând SUA, după trei decenii de dominaţie americană într-o industrie în care Apple şi IBM au avut activitate de pionierat. Vânzările de PC-uri din China au crescut cu 14% în trimestrul al doilea, la 18,5 milioane de unităţi, depăşind pentru prima oară livrările din SUA, care au scăzut cu 4,8%, la 17,7 milioane unităţi, potrivit unei statistici IDC. … (…).
Textul integral AICI

GÂNDUL – China a devenit cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume

CAPITAL – SUA nu mai este cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume

ADEVĂRUL – Fiat şi Guangzhou construiesc Alfa Romeo chinezesc din 2012

O companie mixtă formată din Fiat şi Guangzhou Automobile Group vor produce Alfa Romeo în China din 2012. Legislaţia chinezească nu permite unui constructor auto străin să construiască o fabrică sau autovehicule fără a avea un parteneriat cu o companie locală. Alfa Romeo nu va fi singura maşină produsă în China, Audi, BMW si Mercedes-Benz fac acelaşi lucru de mai mulţi ani şi au avut beneficii aduse de uriaşa piaţă de desfacere asiatică. „Pe langa Fiat, după discuţii între acţionari, vom include şi Alfa Romeo în societatea mixtă”, a declarat preşedintele firmei chineze, Zeng Qinghong, în faţa jurnaliştilor, la Salonul Auto de la Guangzhou, potrivit Automotive News. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Piaţa auto din China va deveni mult mai dură, pe măsură ce creşte competitivitatea

Cererea, până nu demult explozivă, de pe piaţa auto chineză ar putea înregistra o creştere de o singură cifră pentru al doilea an consecutiv, marcând astfel cea mai slabă performanţă de după începutul boom-ului, în anii 1990, apreciază constructorii auto şi analiştii din domeniu. Aceştia consideră că încetinirea cererii va face mai dură concurenţa de pe cea mai mare piaţă auto din lume, în condiţiile în care tot mai mulţi competitori se înscriu în cursă. Cererea, până nu demult explozivă, de pe piaţa auto chineză ar putea înregistra o creştere de o singură cifră pentru al doilea an consecutiv, marcând astfel cea mai slabă performanţă de după începutul boom-ului, în anii 1990, apreciază constructorii auto şi analiştii din domeniu. Aceştia consideră că încetinirea cererii va face mai dură concurenţa de pe cea mai mare piaţă auto din lume, în condiţiile în care tot mai mulţi competitori se înscriu în cursă. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – China se pregăteşte pentru crearea unei pieţe moderne a maşinilor uzate

După un deceniu de creştere bruscă a vânzărilor care a transformat-o în cea mai mare piaţă a autovehiculelor noi la nivel mondial, China pare pregătită pentru următorul pas important, crearea unei pieţe moderne a maşinilor second-hand. Industria auto din China este atât de recentă, încât în prezent există puţine afaceri care vând maşini la mâna a doua şi puţină implicare din partea marilor dealeri în acest sector. Vânzătorii şi cumpărătorii se întâlnesc la târgurile de maşini, pieţe deschise în aer liber care au dimensiuni foarte mari şi unde se vând chiar şi maşini de lux. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – „Fură” nemţii banii de baterii de baie care merg la chinezi?

O baterie sanitară poate costa 50 de lei, dar şi 2.000 de lei, preţul fiind dat de proprietăţile produsului, design şi marcă, dar mai ales ţara în care este produsă (China versus Germania), într-o piaţă cu vânzări anuale de circa un milion de unităţi. Ţinând cont că jucătorii din industrie estimează valoarea pieţei la circa 16-17 milioane de euro anual, cel puţin în această perioadă clienţii au ales mai repede bateria de 50 de lei. Partea bună pentru companiile mari, nemţeşti sau elveţiene, este că aceasta trebuie schimbată des. Iar circa jumătate din gospodării nu au deocamdată baie şi apă curentă deloc. Astfel că potenţial există. … (…).
Textul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – Cum se livrează computerele în China

Produsele chinezeşti au căpătat în timp o reputaţie destul de proastă – se strică repede. Această filmare realizată de un student aflat în Beijing la începutul lunii, arată că nu doar procesul de fabricare e de vină, dar şi modul în care produsele sunt livrate. În filmuleţul postat pe YouTube, o echipă de transportatori chienzi este arătată livrând într-un mod expeditiv câteva zeci de cutii de computere Lenovo. Un bărbat le ia pur şi simplu şi le aruncă de la duba care le-a livrat la uşa companiei care făcuse comanda. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China reflectată în presa de la Bucureşti – 24.11.2011

  1. Pingback: China reflectată în presa de la Bucureşti – 24.11.2011 | Dan Tomozei | Gaseste.info

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.