Dacă eram în ţară, ieşeam în stradă !

Din start, resping orice critici la adresa celor care ies în stradă la mine acasă, la Sibiu, sau în Bucureşti, Timişoara şi în toate celelalte 34 de judeţe ale României, unde jignirea şi impostura guvernamentală nu mai sunt acceptate.
Încă dinaintea plecării din ţară am scris că aceste mişcări de stradă trebuiau să se întâmple. Cu mulţi ani în urmă am scris şi l-am chestionat pe comodul lider USL, Crin Antonescu, dacă se gândeşte la varianta demisiei în masă a opoziţiei din Parlamentul ţării. Ca şi acum, Antonescu este controversat şi lipsit de convingere, la fel cum Ponta este bâlbâit, ambii lipsiţi de bărbăţie politică, de a pune cartea românilor la o miză TOTUL sau NIMIC !
Dacă eram în ţară, cu certitudine ieşeam în stradă. Evitând exaltaţii, gesturile extreme, dar convingându-mi prietenii să mi se alăture pentru a îndepărta această lătură de guvernare care jigneşte poporul mai rău ca un stăpân propriul sclav! Preşedintele şi Guvernul său personal nu mai este capabil să înţeleagă că nu poate alege alt popor, dar că, în sens invers, poporul are dreptul să îşi aleagă alt preşedinte, alt Guvern, alt Parlament.
Prin urmare, de la mii de kilometri depărtare de ţară, sunt alături de sibienii şi românii care înţeleg momentul de trezire, momentul de orgoliu şi demnitate consemnat până şi în presa asiatică.

Beijing, 18 ianuarie 2012

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Dacă eram în ţară, ieşeam în stradă !

  1. nina spune:

    Asa este Dane….. dar nu toti, ba chiar foarte putini, sunt ca tine….

  2. Nu exista inca la noi cineva sa joace cartea asta ” de a pune cartea românilor la o miză TOTUL sau NIMIC”. Poate o construim. Deocamdata asta avem. Deocamdata sintem din nou in situatia de a vota „impotriva” cuiva si nu „pentru” ceva/cineva.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.