China reflectată în presa de la Bucureşti – 13.04.2012

AGERPRES – Vinurile româneşti şi plantele medicinale, atractive pentru China

Vinurile româneşti şi plantele medicinale sunt două sectoare atractive pentru China din domeniul agriculturii, cu mari perspective de cooperare în perioada următoare, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în urma întâlnirii avute joi de ministrul Stelian Fuia cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Huo Yuzhen. … (…).
Textul integral AICI

CURIERUL NAŢIONAL – Banca Mondială a redus estimarea de creştere economică a Chinei la 8,2%

Banca Mondială (BM) a revizuit în scădere cu 0,2 puncte procentuale estimarea de creştere economică a Chinei pentru acest an, la 8,2%, cel mai redus ritm din ultimii 13 ani, din cauza scăderii cererii pentru exporturi şi a încetinirii creşterii investiţiilor şi consumului intern. În ianuarie, BM anticipa un avans al economiei chineze de 8,4%, relatează Bloomberg. Ritmul de creştere a economiei Chinei, a doua ca mărime în lume, a continuat să încetinească în primul trimestru, fiind posibil ca Biroul de statistică din această ţară să anunţe vineri cel mai lent avans din ultimii trei ani. … (…).
Textul integral AICI

BURSA – Banca Mondială şi-a redus estimările privind economia Chinei

Banca Mondială (BM) şi-a redus, ieri, estimările privind creşterea economiei Chinei în 2012, ca urmare a încetinirii consumului intern şi exporturilor. BM anticipează că a doua economie mondială va consemna o expansiune de 8,2% anul acesta, faţă de 8,4%, cât estima anterior. „Economia chineză este în mijlocul unei încetiniri graduale”, potrivit raportului Băncii Mondiale, care subliniază: „Deşi perspectivele pentru o aterizare lină sunt mari, există îngrijorări că ritmul de creştere încetineşte prea rapid. O creştere economică de 8,2% ar fi cel mai mic avans înregistrat de China în ultimii 13 ani”. … (…).
Textul integral AICI

CAPITAL – Creşterea economică a Chinei încetineşte

Banca Mondială şi-a redus joi estimările privind ritmul de creştere înregistrat în 2012 de China, a doua economie mondială, până la 8,2% de la 8,4% cât estima anterior, transmite Reuters. „Economia chineză este în mijlocul unei încetiniri graduale”, se arată în ultimul raport trimestrial al Băncii Mondiale cu privire la China. … (…).
Textul integral AICI

CAPITAL – Obstacolele geografice din calea dezvoltării Chinei

Provinciile din centrul Chinei nu reprezintă o entitate geografică unitară, ci un amalgam de sub-regiuni dispuse în jurul unor lanţuri muntoase şi dominate de două mari fluvii: Galben şi Yangtze.În partea de Vest se află Bazinul Sichuan, fertil, dar complet închis. Suprafaţa totală a centrului Chinei (inclusiv Sichuan şi Chongqing) se întinde pe aproximativ 1,63 milioane de kilometri pătraţi, adică este mai mică decât statul american Alaska, dar acolo trăiesc 500 de milioane de oameni, adică aproape cât populaţia Statelor Unite şi a Braziliei la un loc, scrie agenţia americană de informaţii şi analiză Stratfor. … (…).
Textul integral AICI

CAPITAL – Unul din cinci utilizatori de internet este chinez

China ar putea deveni cea mai mare piaţă de e-commerce a lumii până în 2015, din această ţară provenind cei mai mulţi utilizatori de internet. Aaproape o jumătate de miliard de chinezi navighează pe internet, deci 38,3% din populaţia Chinei era prezentă în mediul online în luna decembrie a anului precedent. Procentul a crescut considerabil de la 10,5% în 2006. 51,3% dintre chinezi locuiesc în zona urbană, iar 73,5% dintre internauţii chinezi provin din zona urbană, potrivit unui infografic realizat de Statista şi citat de Mashable. Un chinez petrece pe internet cca. 18,7 ore în fiecare săptămână, în timp ce un internaut american petrece 19,5 ore. … (…).
Textul integral AICI

COTIDIANUL – Chinezii s-au pus pe copiat oameni

O tînără i-a uimit pe cumpărătorii dintr-un mall din China cu frumuseţea, vocea şi zîmbetul enigmatic, dar, mai ales, cu faptul că este un robot cu veleitati de android! Geminoid F poate reproduce 65 de expresii faciale umane, poate imita voci şi costă doar 110 mii de dolari. Robotul a fost realizat de profesorul japonez Hiroshii Ishiguro care a promis că în curînd androizii săi vor fi confundaţi cu fiinţele umane. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.