Vinurile româneşti şi plantele medicinale, atractive pentru China

Vinurile româneşti şi plantele medicinale sunt două sectoare atractive pentru China din domeniul agriculturii, cu mari perspective de cooperare în perioada următoare, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în urma întâlnirii avute joi de ministrul Stelian Fuia cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Huo Yuzhen. … (…).
Potrivit AGERPRES, cei doi oficiali au discutat despre posibilităţile de colaborare între cele două state în domeniul agricol, reprezentantul statului chinez apreciind imensul potenţial al agriculturii româneşti. Astfel, principalele puncte ale colaborării dintre România şi statul asiatic pot fi utilizarea eficientă a terenurilor pentru reducerea suprafeţelor nelucrate, respectiv dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiilor aplicabile în domeniul agriculturii pentru obţinerea unor recolte importante calitativ şi cantitativ.
De asemenea, cele două ţări ar putea pune bazele unei cooperări în domeniul plantelor medicinale, atât de importante în medicina tradiţională chineză. Alte domenii în care România şi China ar putea colabora sunt creşterea animalelor sau culturile de porumb şi floarea soarelui.
Reprezentanta guvernului de la Beijing a mai declarat că vinurile româneşti sunt deosebit de apreciate în ţara sa şi, prin urmare, speră ca pe perioada mandatului său să dezvolte relaţiile comerciale dintre cele două state şi în acest domeniu.
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.