Tăiţei tradiţionali chinezeşti din provincia Sichuan

Imaginile prezentate de agenţia de presă Xinhua surprind producători tradiţionali de tăiţei din provincia chineză Sichuan, care păstrează tradiţii vechi din timpul dinastiei Song (960-1297). Tăţiţeii de Sichuan sunt recunoscuţi în întreaga Chină pentru aspectul şi gustul deosebite. În procesul de preparare, producătorii de tăiţei respectă un program strict, care începe în zorii zilei, urmând 18 procedee tradiţionale, vreme de 18 ore, până târziu în noapte. Din anul 2010, tehnica de producere tradiţională a tăiţeilor uscaţi din localitatea Zhongjiang a fost inclusă în lista patrimoniului cultural intangibil al provinciei Sichuan.
Sursa: XINHUA

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.