Institutul Confucius Sibiu a dăruit cadouri de Ziua Internaţională a Copilului

Sursa: EUROTEMPO

Şcoala „Regele Ferdinand” din Sibiu, în parteneriat cu Institutul Confucius din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, a organizat astăzi, 1 iunie 2012, o festivitate dedicată „Zilei Internaţionale a Copilului”.
Cu acest prilej, elevi ai claselor a patra, a cincea şi a şasea au prezentat un scurt program artistic în limba chineză. Deşi învaţă această limbă străină de doar trei luni, ei au recitat poezii şi au cântat, demonstrând abilităţi remarcabile în studiul ei. Interesul elevilor români pentru învăţarea limbii chineze este din ce în ce mai mare, fapt demonstrat atât de silinţa depusă cât şi de participarea tot mai activă la ore, după cum remarca profesoara Li Caiyue. De altfel, directorul şcolii, profesorul Frâncu Mihai, amintea faptul că „fiecare clasă îşi doreşte să înveţe limba chineză”, motiv pentru care au fost iniţiate demersuri în vederea încheierii unui parteneriat cu Şcoala „Luxun” din Beijing.
Prezentă la festivitate, profesoara Christine Manta Klemens, inspector şcolar general adjunct, a mulţumit elevilor pentru reuşitul spectacol prezentat. De asemenea, ea a mulţumit Institului Confucius din Sibiu pentru atenţia şi preocuparea de care dă dovadă faţă de copii români, îmbogăţindu-le orizontul cultural şi deschizându-le noi oportunităţi profesionale.
Elevii participanţi la eveniment au fost felicitaţi şi de către directorul Institutului Confucius din Sibiu, prof. univ. dr. Song Shaofeng (foto), care le-a urat zi fericită şi să-şi realizeze visurile. În final, reprezentanţii Institului Confucius au oferit tuturor elevilor prezenţi câte un cadou.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Confucius, De departe ... România, Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.