România, cinci medalii la Cupa Mondială de Judo

Judoka Andreea Chiţu a câştigat medalia de aur, Andreea Cătună argintul, Alexandra Florian şi Monica Ungureanu bronzul, la categoria 52 de kilograme, iar Carmen Bogdan s-a clasat pe locul doi la 48 de kilograme, în prima zi a Cupei Mondiale de la Bucureşti, transmite GÂNDUL.INFO
La categoria 52 de kilograme, semifinalele s-au disputat între patru sportive din România. Andreea Chiţu a eliminat-o pe Alexandra Florian, iar Andreea Cătună pe Monica Ungureanu. Finala a fost câştigată de Andreea Chiţu, în timp ce Andreei Cătună i-a revenit medalia de argint.
Învinsele au luptat în recalificări, Alexandra Florian cucerind medalia de bronz, în faţa olandezei Miranda Wolfslag, la fel şi Monica Ungureanu, în faţa portughezei Ana Sousa. La categoria 48 de kilograme, Carmen Bogdan a disputat finala, cu Amelie Rossneau (Belgia), dar a pierdut-o, mulţumindu-se cu medalia de argint, în timp ce Denisa Ungureanu, în recalificări a pierdut medalia de bronz, în faţa slovenei Kristina Vrsici. La categoria 57 de kilograme, campioana europeană Corina Căprioriu, care este şi calificată la JO de la Londra, a trecut în primul tur al grupei A, de sportiva israeliană Noa Snir, dar a cedat în turul următor, în faţa olandezei Carla Grol, care va lupta în semifinale. Căprioriu a intrat în recalificări, pierzând în faţa sportivei din Senegal, Hortance Diedhiou. Acelaşi parcurs l-a avut şi Loredana Ohâi, care a pierdut în recalificări în faţa Zhannei Stankevich (Armenia). … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.