Cooperarea agricolă şi calitatea produselor alimentare UE – China

Aprofundarea cooperării relaţiilor EU – China în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale va fi una dintre principalele teme ale vizitei pe care comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş (foto), o va efectua în China, în perioada 8 – 13 iunie.
Potrivit Delegaţiei Uniunii Europene, securitatea şi siguranţa alimentară, calitatea alimentelor, schimbările climatice şi dezvoltarea echilibrată a zonele rurale şi urbane sunt principalele provocări care vor trebui să fie abordate în viitorii ani, atât de către China cât şi de Uniunea Europeană.
Aflat pentru a doua oară în China de la preluarea mandatului, comisarul român Dacian Cioloş va începe vizita, vineri, la Harbin, unde se va întâlni cu guvernatorul din Heilongjiang, Wang Xiankui, împreună cu care va purta discuţii pe teme de agricultură şi dezvoltare rurală. Sâmbătă, comisarul Ciolos va vizita centrul experimental agricol de la Shuangcheng, concentrat pe culturi alimentare de mare randament. Programul vizitei mai cuprinde o vizită în satul Changyong unde este aplicată o dezvoltare accelerată a culturilor agricole, dar unde se întâlnesc şi întreprinderi private axate pe exportul forţei de muncă. După alte vizite în Meiyu şi Hou Lan Qi, comisarul Cioloş are programată, la Universitatea pentru Agricultură din Harbin, o dezbatere având ca teme securitatea alimentară globală şi dezvoltarea rurală, urmată de o întâlnire cu studenţii chinezi.
Agenda comisarului European va fi încheiată la Beijing unde Dacian Cioloş se va întâlni cu reprezentanţi ai Guvernului chinez, între care vice-premierul responsabil pentru agricultură Hui Liangyu, ministrul Agriculturii Han Changfu, ministru Comerţului Chen Deming, ministrul Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei, Zhi Shuping, precum şi cu ministrul Administraţiei de Stat pentru Industrie şi Comerţ, Zhou Bohua.
Delegaţia Uniunii Europene în China şi Mongolia a mai informat că în cadrul acestor întâlniri vor fi promovate cooperarea bilaterală şi multilaterală în domeniul agriculturii, cu accent pe schimbul de cunoştinţe în domeniul dezvoltării rurale, creşterea calităţii produselor alimentare. Totodată va fi făcut un nou pas în discuţiile privind indicaţiile geografice, agricultura ecologică şi consolidarea cooperării în lupta împotriva contrafacerii vinurilor şi băuturilor spirtoase.
Sursa: Delegaţiei Uniunii Europene în China & Mongolia

REFERINŢE >>>
Patru produse agricole din China au primi statut de protecţie în UE

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Europa - Asia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cooperarea agricolă şi calitatea produselor alimentare UE – China

  1. Pingback: EUROTEMPO » Blog Archive » Cooperarea agricolă şi calitatea produselor alimentare UE – China

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.