Parteneriatul special cu R. Moldova, obiectiv primordial al diplomaţiei române

Sursa: UNIMEDIA
„Consolidarea parteneriatului special cu Republica Moldova rămâne un obiectiv primordial al diplomaţiei române şi prioritatea noastră în Vecinătatea Estică a UE”. Declarația a fost făcută luni de ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, în cadrul deschiderii Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române care are loc zilele acestea la Bucureşti.
Potrivit diplomatului, România va continua să promoveze activ procesele de apropiere a Republicii Moldova de UE, în spiritul valorilor şi principiilor europene, în perspectiva unei viitoare aderări.
„Vom continua eforturile de dezvoltare a relaţiei bilaterale, cu atenţie deosebită asupra proiectelor de interconectare energetică şi transport. Reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea integrității teritoriale și suveranității R. Moldova, continuă să fie o prioritate pentru diplomația română”, a mai spus Titus Corlăţean.
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa moldovenească, Republica Moldova, România, România - R. Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.