Protest vehement al trupelor militare chineze faţă de „naţionalizarea” niponă a insulelor Diaoyu

Forţele militare chineze îşi manifestă opoziţia şi protestează vehement faţă de aşa numita „naţionalizare” a insulelor Diaoyu decisă de guvernul nipon, a declarat, marţi, Geng Yansheng, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării.
Potrivit Radio China Internaţional, Geng Yansheng a reafirmat că insulele Diaoyu sunt parte a teritoriului chinez încă din antichitate, fapt bazat pe dovezi istorice şi legale de necontestat. Guvernul nipon a anunţat, în ciuda protestului vehement al părţii chineze, „achiziţionarea” insulei Diaoyu şi a insuliţelor din apropierea acesteia şi „naţionalizarea” lor, aducând astfel atingere suveranităţii teritoriale a Chinei.
Reprezentantul Ministerului apărării a mai menţionat că prin atitudinea de încurajare a forţelor de dreapta în intenţia de „achiţionare a insulelor Diaoyu” manifestă în tot acest an şi acţionarea în acest sens, guvernul nipon a afectat grav dezvoltarea relaţiilor chino-japoneze. În ultimii ani, Japonia a intensificat pregătirile militare sub diferite pretexte, producând deseori tensiune în regiune, şi creând continuu tulburări legate de insulele Diaoyu, astfel că acţiunile nipone trebuie urmărite cu atenţie de ţările asiatice vecine şi de comunitatea internaţională a mai precizat oficialul militar chinez. (…).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.