Stefan Fule susţine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Răspunsul UE la reformele întreprinse de Republica Moldova trebuie să fie unul adecvat, pe măsura eforturilor depuse, şi anume, acordarea perspectivei de aderare la UE, informează UNIMEDIA.
Declaraţia a fost făcută de către comisarul pentru extindere şi politica europeană de vecinătate, Stefan Fule, în cadrul Forului UE-Moldova de la Berlin, unde a participat şi ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM, Iurie Leancă.
Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Stefan Fule a menţionat că Republica Moldova merită mai mult, negocierile privind Acordul de Asociere RM-UE fiind relevante în acest sens, şi anume, art. 49 al Tratatului UE, care se referă la obţinerea calităţii de membru al UE, indică calea de viitor pentru ţara noastră, care trebuie să fie deschisă şi pentru Republica Moldova.
Printre subiectele prioritare ale discuţiilor au figurat evaluarea stadiului actual al relaţiilor RM cu UE, direcțiile principale ale cooperării pe termen scurt şi mediu, precum şi pregătirea vizitei la Chișinău, la finele lunii noiembrie curent, a Preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa moldovenească, Republica Moldova, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.